Juoruilua vai selän takana puhumista?

Kaikki eivät juoruile, mutta kaikki puhuvat selän takana. Tämä on kantavana ajatuksena Jokiteatterin Takanapuhumisen taito -esityksessä.

jokiteatteri

Olin eilen Porvoon Jokiteatterin ensi-illassa nauttimassa Merja Larivaaran ja Anu Sinisalon esityksestä, joka pohjautuu Anna-Leena Härkösen pari vuotta sitten ilmestyneeseen Takana puhumisen taito -kolumnikokoelmaan. Aino Sara oli muokannut tekstit näyttämöversioksi.

Teksti oli sopivan kepeää, viihdyttävää käsitellen naisen elämää, miessuhteita, naisen ja miehen eroja mm. vaateostoksilla ja häiden järjestämistä. Esitys pani myös ajattelemaan. Ennen kaikkea some-elämää koskeva kohta: miten me jaamme kaikki asiamme sosiaalisessa mediassa, miten emme keskity niihin ihmisiin, jotka sillä hetkellä ovat läsnä, vaan viiteensataaan virtuaali-ihmiseen, joihin olemme yhteydessä Facebookin kautta.

Merja Larivaara pääsi näyttämään myös laulutaitojaan ja jopa ukulelen käsittely onnistui. Anu Sinisalon morsian (pysyinkö laskuissa, oliko jo kuudes kerta?) oli hurmaava.

Naiselon lukijoille tuttu meikkitaiteilija Raili Hulkkonen oli tehnyt naiselliset meikit.

a-porvoo1
Ensi-illan jälkeen on helppo hymyillä. Anu Sinisalo, Raili Hulkkonen ja Merja Larivaara.

Takanapuhumisen taito -esitys on mitä mainioin pikkujouluesitys – ja miksei myös muuhun tilanteeseen sopiva, kun halutaan irrottautua ankeasta arjesta.

Esityksiä on Porvoossa vielä 3.11. klo 19,  4.11. klo 19 ja 5.11. klo 15 ja 19. Sen jälkeen se lähtee kiertueelle: ensi viikolla Seinäjoella ja sitten Ouluun, jossa on viisi esitystä (varattu loppuun, ellei peruutuksia tule).

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *