Mattaa huulille

Meikkitrendit ”sanelevat”, että huulipunat ovat nyt tummat ja mattaiset. Viimeiseen saakka välttelin maalaamasta huuliani tällaisella. Mutta eihän kauneustoimittaja saa olla niin rajoittunut, ettei edes kokeile.

mattapunat
Olen kokeillut näitä: Make Up Store Avert Matte, Clinique Pop Matte, Chanel Allure Velvet Luminous Matte Lip Colour, L’Oréal Paris Rouge Gold Obession, Max Factor Lipfinity, Rimmel Matte Lipstick ja Mac Matte Lipstick.

Olen joskus aikoinaan kokeillut kiillottomia punia. Minusta ne kuivattivat huulet korpuiksi. Olen mieltynyt kosteuttaviin ja hoitaviin puniin. Niiden huono puoli on huono kestävyys. Se ei kuitenkaan häirinnyt minua, koska huulten pysyminen pehmeinä oli tärkeämpää kuin kesto.

Olen nyt kokeillut tämän sesongin mattapunia – ja yllätyin. Ne eivät olekaan enää niin kuivia kuin aikoinaan. Olen käyttänyt näitä luennoidessani. Parin, kolmen tunnin yhdenjaksoisen puheen ajan väri pysyy hyvin huulilla, vaikka välillä juon vettä. Lisäksi olen värittänyt huuleni kestävillä ja mattaisilla punilla juhliin. Näin väri pysyy syömiset ja juomiset yllättävän hyvin.

Juttelin meikkitaitelija Raili Hulkkosen kanssa mattapunista, kenelle ne sopivat ja kenelle eivät. Raili muistutti, että huulten pitää olla pehmeät ja hoidetut, jotta matta näyttäisi siistiltä. Tämän lisäksi huulissa olisi hyvä olla täyteläisyyttä. Kapeahuulista kiilloton huulipuna ei imartele, vaan huulet näyttävät vieläkin kapeammilta.

Käyttäessäni mattaa laitan edelliseksi yöksi huulivoidetta, jotta iho olisi mahdollisimman hoidettu. Joissakin tapauksissa levitän aamulla uuden kerroksen huulirasvaa ennen aamupalaa ja ennen meikkaamista. Kun sitten on huulimeikin aika, huulet ovat pehmeät. Sitten vain punaa huuliin.

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *