Viisi syytä mennä Santorinille

Kevään ja kesän matkoja myydään nyt. Jos haluat mennä Välimerelle, ottaa rennosti, nauttia kauniin karuista maisemista ja syödä hyvää ruokaa, kokeile Santorinia .

Viisi syytä mennä Santorinille on helppo löytää. Pidin verkkaisesta menosta, joka oli kuitenkin tätä päivää. Luksustakin löytyy, jos sitä haluaa.

santor61 Valo ja koko

Valoa riittää, saari on pieni, sen koluaa hyvin viikossa. Voit vuokrata polkupyörän, skootterin, moottoripyörän tai auton. Liikenne on rauhallista ja helppoa. Me vuokrasimme auton, eikä ongelmia olllut. Maisemat ovat jylhät, vesi kirkasta.

santor1Viisi syytä mennä Santorinille2 Kauneus

Kylät ja kaupungit on rakennettu tulivuorisaaren rinteisiin. Kaikki on valkoista kaunista ja siistiä. Kaunista katseltavaa riittää jokaisessa kylässä. Vaikka lapsiakin näkyi, tämä on selkeästi aikuisten kohde.

3 Hyvä ruoka

Ruoka on hyvää, yksinkertaista ja kreikkalaisen maukasta. Gourmeetakin löytyy, sillä saari on myös kansainvälisten – kaiken jo kokeneiden – julkkisten suosikkipaikka.  Gluteenittomalla ruokavaliolla oleva joutui hieman selittelemään, mitä voi syödä, mitä ei.

4 Rauhallisuus

Pidin myös siitä, ettei täällä tarvitse suorittaa. Joitakin juoksijoita näin rantakadulla aamulla aikaisin. Maastoon pääsee lenkille, jos haluaa. Raunioille kiivetessä tai tulivuorisaarta kierrellessä kävely antaa sopivasti haastetta, hyvä kunto on tarpeen. Jos kävely ei maita, voit vuokrata veneen ja kiertää vaikka saaren ympäri.

Liikuntarajoitteiselle en kohdetta suosittele.

sa35 Saa nauttia

Kukaan ei ihmettele, vaikka vain istuisit koko päivän maisemia katsellen. Ostosstressiä ei täällä kohtaa, sillä ostettavaa ei paljoakaan ole. Taiteilijoiden suosimassa Oia:ssa on paljon pieniä putiikkeja, mutta kaikissa on samankaltaista myytävää. Parasta onkin luova laiskuus, seurasta ja elämästä nauttiminen. Saarella on myös ihania kylpylöitä. Ja mikä parasta, örveltäjiä ja känniläisiä ei näkynyt ainakaan tällä reissulla.

santor5

Lukuisat kirkot kelloineen lisäävät verkkaista tunnelmaa.

Suositeltavin matka-aika on keväällä ja syksyllä. Itse olin Santorinilla syyskuun puolivälissä. Lämpöä oli kolmisenkymmentä astetta.

Sini

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *