Risteilylle irrottelemaan

Laivaliikenne voi hyvin, ainakin päätellen tahdista, jolla laivoja päivitetään uuteen uskoon. Etenkin kasvava aasialaismatkaajien määrä nostaa vaatimustason rimaa. Hyvä niin, pieni reissu laivalla vie irti arjesta nopeasti.

Piipahdimme pressimatkalla Kaisan kanssa ennen joulua tutustumassa uudistettuun Silja Europa -laivaan. Se tekee risteilyjä Helsingistä Tallinnaan. Paatti lähtee 22 tunnin risteilylle illalla ja on aamulla Tallinnassa. Sieltä takaisin se palaa puolen päivän maissa ollen neljältä Helsingissä.

Kolme kuukautta kestäneessä ja 16 miljoonaa euroa maksaneessa uudistuksessa remontoitiin täysin 1015 hyttiä. Loput hytit uusitaan tammikuussa. Hyttien lisäksi on rempattu hyttikäytävät, aulat, infotiski, yleiset WC-tilat sekä laivan kokoustiloja.

Hulppeimpia ovat tietenkin sviitit, joista ylellisin on keulassa oleva, omalla saunalla varustettu. Kivanoloinen oli myös oikeanpuoleinen deLuxe-hyttikin.

Ravintolat ovat nyt tätä päivää.  Fast Lane -pikaruokaravintolassa kokki tekee annokset salaattibaarin tarjonnasta heti. Coffee&Co -kahvilasta voi ostaaa laatukahvia ja muun muassa matalahappoista kylmäuutettua eli cold brew -kahvia. Se oli hyvää jäiden kanssa.

Meidän suosikkimme oli italialainen Tavolàta Rstorante Italiano. Niin raikkaita italianherkkuja emme ole saaneet vähään aikaan. Syykin selvisi, herkut tilataan ja toimitetaan laivalle suoraan Italiasta. Niitä voi ostaa myös mukaan.

Muutkin ravintolat on laitettu kokonaan uusiksi. Grill House -ravintolan alkuruokapöytä oli runsas ja monipuolinen. Angus-härkäpihvi suorastaan suli suussa.

Jos tanssijalkaa vipattaa, niin risteilylle kannattaa suunnistaa torstaista lauantaihin. Silloin laivalla irrotellaan bilebändien tahdissa.

Laivan kosmetiikkamyymälä sai meidätkin hidastamaan askelta. Sieltä löytyy kunnioitettava määrä laadukkaita merkkejä, kuten Dior, Chanel, Hermès, Gucci, Givenchy jne.

Kaiken kaikkiaan laivasta jäi raikas ja monipuolinen fiilis.  Jos haluat helpon pikairtioton arjesta, Silja Europa on nyt yksi hyvä vaihtoehto.

Sini

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *