Vallan keskiössä

Viron eduskunta, riigikogu, ja valtioneuvosto ovat mielenkiintoiset ja harvinaiset tutustusmiskohteet.

Eckerö Linen ja Visit Tallinn -matkailutoimiston lehdistömatkan ehdottomasti kiehtovimmat kohteet olivat nämä vallanlinnakkeet.

Riigikogu on Tompean mäellä korttelinkokoisessa, linnamaisessa kompleksissa, jonka vanhimmat osat on rakennettu 1200-1400 -luvulla. 101-paikkaisen eduskunnan istuntosali sijaitsee 1920-luvulla rakennetussa osassa.

Jyhkeys, maskuliinisuus ja jugendhenkisyys näkyvät tummasävyisessä salissa. Silmiinpistävää oli, ettei edustajien pöydillä ollut paperipinoja, joita näemme meidän edustajiemme edessä. Digitaalisuus on Virossa pitkällä. Kansa voi seurata istuntoja livekameran välityksellä, jos eivät itse halua tulla paikalle katsomaan ja kuuntelemaan.

tallinna-eduskuntatalon-vastapainen-kirkko
Eduskunnan vastapäätä on kirkko.

Yleisöllä on mahdollisuus päästä katsomaan riigikogua. Yleiset kierrokset ovat perjantaisin klo 11.00 ja opastuskielinä viro, englanti ja venäjä. Passi tai henkilötodistus tulee olla mukana ja on hyvä varautua läpivalaisuun.

tallinna-eduskunnan-istuntosali_edited-1
Riigikogun istuntosali

Eduskunnan lähellä on Viron valtioneuvosto. Meitä opasti strategisen viestinnän neuvonantaja Päivi Tampere. Aika upeaa, että suomalainen on päässyt noin merkittävälle paikalle.

Pääsimme katsastamaan mm. hallituksen kokoushuoneen ja huoneen, jossa pääministeri on ottanut vastaan niin Barack Obaman kuin Juha Sipilänkin.

Jos riigikogussa väritys oli tummaa ja tyyli jyhkeää, oli valtioneuvosto toista maata: keveys, ilmavuus ja jopa nykyaikaisuus näkyivät perinteisen rinnalla.

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *