Treenaaminen on kimpassa kivempaa

Edullista ja monipuolista tarjontaa. Siis mistä on kyse? Liikuntaseuran tunneista.

Alkuvuosi ja monella liikuntainnostus on noussut uudelle tasolle. Toivottavasti into säilyy eikä lopahda alkuunsa.

Harrastan monipuolisesti liikuntaa: käyn laitepilateksessa, kuntosalilla, sauvakävelen, ryhmäliikuntatunneilla ja kotona vielä kahvakuulailen eli harrastan liikuntaa vaihtelevasti, työaikatauluihin soviteltuina ja fiiliksen mukaan.

Olen käynyt noin kymmenen vuotta Pakilan Voimistelijoiden liikuntatunneilla. Sunnuntaiaamun gymstick-tunti on ihan must. Vain äärimmäisessä tilanteessa jätän väliin tämän tehokkaan, sykettä nostavan, eri lihasryhmiin keskittyvän tunnin. Saan siitä hyvän startin muuten ehkä velttoiluun taipuvaan sunnuntaihin. Lisäksi olen vaihtelevasti käynyt mm. kehonhuoltotunneilla.

Kotiseutuni liikuntaseuralla on valtavan hyvä tuntitarjonta. On pilatesta, joogaa, kahvakuulaa, dancemixiä, sporttijumppaa, kuntonyrkkeilyä jne.

Kevätkaudella tarkoitukseni on käydä myös muilla tunneilla. Siten saan haltuun vaikka koko liikuntapiirakan: nostan kestävyyttä, lihaskuntoa ja jopa liikehallintaa.

jumppa

Liikuntaseuran tunnit ovat todella edullisia, kun vertaa bisneslaitosten tunteihin. Pakilassa on kolme tasoa: kulta 250 e / lukuvuosi sisältäen kaikki aikuisten jumpat, myös pilates ja jooga, hopea 220 e / lukuvuosi sisältäen perusjumpat tai jooga ja pilates ja pronssi 160 e / lukuvuosi sisältäen ennen klo 18 päättyvät tunnit. Minulla on hopeakortti, koska käyn muualla joogassa ja laitepilateksessa. Tuolla 220 eurolla saan siis jumpata vaikka joka päivä, ihan niin paljon kuin haluan. Mitä enemmän käyn tunneilla, sitä edullisempaa / jumppa tuo on. Jos sitten haluaisi vain 10 kerran kortin, sekin maksaa vain 90 e eli 9 e / kerta. Eipä voi pitää kalliina.

Lisäksi oman seudun voimisteluseurojen etuna on, että nämä tunnit ovat kodin lähellä. Eipähän tarvitse matkata keskustaan, vaan monille tunneille voi jopa kävellä.

Lisäetu on, ettei tunneille tarvitse ilmoittautua, vaan niille voi vain mennä fiiliksen mukaan, kun on hankkinut vuosi- tai kymppikortin.

Ryhmätuntien ohjaajat ovat koulutettuja ammattilaisia. Sitä vastoin muu toiminta on pitkälti vapaaehtoista. Seuratyötä tehdään yhteisen hyvän eteen eli toiminnan motivaattorina on yhdessä liikkuminen eikä kasvoton pääomasijoittaja. Pakilassa toimintaa johtaa Kätilöopiston synnytyslääkäri.

Käytkö sinä voimisteluseurojen tunneilla?

Viikko 2 on Liikuntaviikko. Silloin useimmissa voimisteluseuroissa on avoimet ovet aikuisten ryhmäliikuntatunneille. Jo pelkästään pääkaupunkiseudulla on yli 30 voimisteluseuraa, jotka järjestävät yli 250 tuntia ryhmistuntia viikon aikana. Lähde siis liikkeelle.

Kaisa

Kuva Milla Vahtila / Suomen Voimisteluliitto

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *