Tämän listan avulla et eksy voideviidakkoon

Oletko ymmällä, mitä eroa on voiteella, seerumilla, pre-seerumilla, hoitovedellä, kasvovedellä ja voiteella? Missä välissä mitäkin käytetään? Laitetaanko kaikkia kerralla vai miten ihmeessä?

v1

Minimissään kasvojen hoitoon riittää puhdistusaine ja kosteusvoide, jos et meikkaa ja sinulle riittää, että iho on puhdas ja pehmeä. Jos meikkaat ja haluat ihon näyttävän ja tuntuvan mahdollisimman hyvältä, lisää hoitorepertuaariisi kasvovesi, erilliset päivä- ja yövoiteet sekä silmänympärysvoide.

Itse käytän niiden lisäksi seerumeita, hoitovettä, naamioita, kuorintaa jne. ihon tarpeiden mukaan.

Jos meikkaat paljon ja käytät pitkäkestoisia meikkejä, tee kaksoispuhdistus iholle (esimerkiksi ensin öljyllä, sitten putsarilla) ja käytä erillistä silmämeikin poistoainetta.

Tässä avuksesi pieni sanasto käyttöohjeineen.

Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen nopeuttamalla ihon ph-arvon palautumista entiselleen puhdistuksen jälkeen. Sisältää ihotyypin mukaan kosteuttavia tai esimerkiksi kiiltoa hillitseviä tehoaneita.

Hoitovesi on nestemäinen hoitotuote, jossa on kosteuttavia ainesosia. Käytä puhtaalla iholla ennen voidetta. Kuumassa ja kosteassa ilmastossa saattaa riittää yksinäänkin. Oiva pintakuivuuden pika-apu ennen varsinaista kosteuttajaa.

Kosteusvoide sisältää pääosin ihoa kosteuttavia ainesosia. Valitse ihotyyppisi mukaan, kuiva iho kaipaa rasvamaisia kosteuttajia, rasvoittuva iho kevyempiä kosteuttajia.

Päivävoide on usein hieman tuhdimpi kuin kosteusvoide. Päivävoiteessa on useimmiten myös UV-suojakerroin ja saastesuoja. Tuote voi sisältää myös ihoa kaunistavia ainesosia, kuten esimerkiksi valoa heijastavia pigmenttejä, jotka saavat ihon pinnan näyttämään tasaisemman väriseltä ja sileämmältä.

Suojavoide auttaa ihoa säilyttämään oman kosteutensa ja vahvistaa ihon omaa suojakerrosta. Jotkut voiteet tekevät ihon pintaan ohuen kalvoon, joka estää kosteuden haihtumista ihosta.

Yövoide on yleensä täyteläisempi kuin päivävoide, eikä sisällä UV-suojaa.

Pre-seerumi eli uudenlainen tuote, jota laitetaan iholle ennen seerumia. Se tasapainottaa ihoa ja luo otolliset olosuhteet hoitotuotteille. Ideana on, että kun tuotteita kerrostetaan, iho saa enemmän vaikuttavia aineita, kuin levitettäessä kaikki aineet yhdellä kerralla. Monitoimituote on aina jonkinlainen kompromissi.

Seerumi sisältää vaikuttavia aineita enemmän kuin voide. Seerumilla on usein myös tietty tehtävä, kuten kiinteyttää, kohottaa, kirkastaa tai kosteuttaa. Käytä puhtaalla iholla ennen voidetta. Seerumi saattaa riittää myös yksistään. Kokeile sekoittaa esimerkiksi kiinteyttävää seerumia meikkivoiteeseen. Se antaa mukavaa napakkuutta meikkiin.

Tiiviste sisältää runsaasti vaikuttavia aineita. Joissakin sarjoissa käytetään sanaa tiiviste, joissakin seerumi. Usein myös  öljyä, joka sisältää reilusti kasviuutteita, kutsutaan tiivisteeksi. Käytä puhtaalla iholla voiteen alla tai yksinään.

Naamio hoitaa ihoa nopeasti, joten jos kaipaat pikakaunistusta, kokeile naamiota. Kuitukangasnaamioissa on yleensä reilusti hoitavia aineita, jotka imeytetään ihoon naamion avulla. Naamion tehoaineet voi yleensä jättää kasvoille, kaulalle ja dekolteelle yöksikin.

Sini

Kommentit (2)
 1. Olipa napakka ja hyödyllinen tietopaketti, kiitos!

  1. Hei

   Kiitos, ihanaa jos löysit apua jutusta.

   Mietiskelin, jos tekisin hiustuotteista samantyyppisen. Olisiko mielestäsi hyödyllinen?

   Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *