Vain harva tyytyväinen vartaloonsa

Onko hoikkuus ihanteemme, kun vain 16 prosenttia naisista on tyytyväinen painoonsa? Tämä kävi ilmi Ylen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. 

Tiesin jo aikaisemmista kyselyistä ja lukijoiden kanssa käymistäni keskusteluista, että suurin osa naisista on tyytymättömiä kroppaansa. Silti tuo uusin tulos on häkellyttävä, ellei jopa tyrmäävä.

Parin kilon laihtumista toivoo 26 prosenttia vastaajista. Viiden kilon pudotusta haluaisi 17 %. 19 % vastaajista haaveilee 6-10 kilon tiputuksesta ja 12 % elättelee toivetta 11-20 kilon vähennyksestä.

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg toteaa, että nykyisillä elintavoilla ja elinympäristöllä painonhallinta on vaikeampaa kuin ennen.

Naisista 35 % ei laihduta koskaan, mutta jopa kolmannes aloittaa laihdutuskuurin monta kertaa vuodessa.

katunäkymää
Tilastojen mukaan valtaosa naisista haluaisi laihtua.

Laihduttaminen vaatii valtavasti itsekuria. Pelkkä liikunta ei laihduta, vaan tarvitaan myös järkevää syömistä. Me kaikki tiedämme, että suuhun pitäisi laittaa vähemmän kuin kuluttaa. Se on simppeliä, mutta miksi se on silti niin vaikeaa.

En ole koskaan ollut laihdutuskuurilla. No, toisaalta en katso, että minulla olisi koskaan ollut paino-ongelmia. En ole laiheliini, mutta kuitenkin sopusuhtainen. Ja kaiken lisäksi vaatteilla pystyn hämäämään niin, että näytän hoikemmalta kuin olenkaan.

Entä jos kaikki, jotka eivät ole tyytyväisiä kroppaansa, lopettaisivat huonojen kohtien luetteloinnin ja keskittyisivät vartalon hyviin kohtiin, niiden korostamiseen? Uskon, että aikaisempaa useampi olisi jopa nykyistä tyytyväisempi vartaloonsa.

Eli mitäs jos katsoisimme asiaa uudesta näkökulmasta?

Aloitamme uuden juttusarjan, jossa havainnollistamme eri vartalotyyppimallien avulla, mitä kunkin on hyvä korostaa. Ensimmäinen postaus tulee ulos lähiviikkoina.

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *