Shoppishoppailua

Monet naiset ovat vuosien aikana valitelleet minulle, miten hankalaa kaupoista on löytää haluamiaan vaatteita ovat ne sitten mustat pitkäthousut tai kashmirneule.

Tätä valitusta kuulin myös viimekertaisella pukeutumisneuvontasessiossa. Nämä naiset olivat kiinnostuneita pukeutumisesta, ostivat keskiarvoa enemmän vaatteita ja halusivat laatua, mutta eivät halunneet ”tylsiä perusvaatteita”. Periaatteessa siis vaatekaupan unelma-asiakkaita.

Monen mielestä ongelman ydin on siinä, että tavarataloissa vaatteet ovat shopeissa, merkeittäin. ”Mistä merkistä aloitan etsimisen? Hankaluus on, että usein pitää kiertää koko naistenosasto, eikä silti löydä”, valittajat jatkavat.

tavaratalon shopit

En ole ennen kokenut tätä ongelmaksi, koska tiedän suurinpiirtein, minkä merkin osastolta kannattaa edes katsoa. Nykyisin tämä on tietysti vähän hankalampaa, koska monet merkit ovat laajentaneet tarjontaansa: perinteinen jakkupuku- ja mekkotalo on ottanut mallistoonsa täydentäviä neuleita (vaikka eivät todellakaan tee niitä itse. Useissa tapauksissa ostavat joltain toiselta talolta ja ne vain laputetaan ostajan tuotenimillä).  Tämä tietysti hämärtää kuluttajan mielikuvaa.

Oletko sinä kokenut hankaluudeksi löytää tavarataloista vaatteita? Miksi? Vai ovatko liikkeiden shoppeihin perustuvat jaot mielestäsi helpottavia? Oletko siirtynyt tavaratalojen shopeista erikoisliikkeisiin vai oletko aina suosinut erikoiskauppoja?

Kaisa

Kommentit (1)
  1. Shop-osastot ovat minusta hankalia. Ostan vaatteeni ulkomailta, esim. USA:n Macy’s on suosikkikauppani. Siellä naisten vaatteet on esillä koon mukaan eli löydät kaikki oman kokosi vaatteet samasta osastosta. Tosi kätevää, aikaasäästävää ja helppoa. Olen ehdottanut tällaista mm. Helsingin Stockmannin asiakasraadissa. Tiedän kyllä että merkkien näkyvyys vähenee jos kaikki saman koon vaatteet ovat yhdessä, mutta asiakkaalle tämä olisi huikea parannus.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *