Puhutko kauneutta?

Onko kauneussanasto sinulle hepreaa? Älä huoli, niin se on välillä meillekin, vaikka alaa työksemme seuraamme. Tässä pieni sanasto avuksesi.

k1Contouring, muotoilu – valon ja varjo leikki, jota on harrastettu varmaankin tuhansia vuosia. Ilmiö nostaa päätään aina aika ajoin. Nyt Kardashianin naisten myötä. Perustuu siihen, että tumma väri häivyttää, vaalea nostaa esiin.

Imeytyy ihon syviin kerroksiin – voi pitääkin paikkansa, kuka tietää. Myyntilupauksissa kosmetiikka ei saa imeytyä syvälle, muuten se olisi lääke ja myynti luvanvaraista.

Kissamainen silmänrajaus – antaa kivaa virkeyttä oikean mallisiin silmiin. Kokeile, mutta ole itsellesi rehellinen. Jos yläluomi jo valuu alakuloisena alaspäin ulkonurkasta, miltä rajaus näyttääkään? Pysyykö siistinä?

Kolmen sävyn silmämeikki – aikuisen lurppaluomilla turhaa ajanhaaskausta, eihän se mihinkään näy.

Kuohkea – hiusten väliin on saatu sidottua ilmaa, jolloin hiukset ovat irti toisistaan hattaramaisesti.

Liftaava – antaa mielikuvan, että maanvetovoimasta kärsivä nahka kohoaisi painovoiman vastaisesti sfääreihin. Kohottava vaikutus saadaan yleensä siten, että tuote muodostaa ihon pintaan kalvon, joka kosteuden haihtuessa kutistuu ja kiristyy ihon pintaan. Isoäiti teki saman aikoinaan raa’alla kananamunan valkuaisella. Vaikutus kestää yleensä muutaman tunnin.

Nudet huulet – näyttävät nakeilta eivätkä anna nostetta kasvoille. Jätä suosiolla nuorisolle.

Meikittömyys – ei tarkoita sitä, etteikö meikkiä olisi lainkaan. Päinvastoin, meikkaamiseen on käytetty rutkasti enemmän aikaa kuin normimeikkiin.

Pikakohotus – nyt ei todellakaan ole kyse hiivasta, vaan tuotteilla luodusta harhasta. Kun esimerkiksi kirjavalle iholle levitetääm ihon sävyä tasoittavaa voidetta, iho näyttää ryhdikkäämmältä. Tai kun kulmakarvoihin meikataan linjaa ja lisätään väriä, niin kasvot ryhdistyvät ja ilme saa pikakohotuksen.

Pistoshoidot koko kasvoille  – lupauksena säteilevämpi ja tasaisempi iho. Kyllä, mutta pysyttele käsittelyn jälkeen kotona tai ole pussi päässä kolme päivää, sillä näytät rokkoiselta.

Plumping, täyteläistävä – kosteuttava tuote, joka saa ihon näyttämään täyteläisemmältä. Vertaa kuivaan sieneen, joka paisuu, kun saa vettä sisäänsä.

Probioottinen ihonhoitosarja – probiootit ovat kova sana myös ulkoisessa ihonhoidossa. Probiootteja näkyy kuitenkin olevan yleensä yhdessä, kahdessa tuotteessa, harvoin kaikissa yhden sarjan tuotteissa. Lue tuoteseloste ennen ostoa, niin et pety.

Selluliittivoide – ei vie milliäkään pois, jos et muuta ruokailu- ja liikuntatapojasi. Iho ehkä näyttää sileämmältä.

Silottava – tasoittaa tai hämää ihon pintaa sileämmän näköisesti joko täyttämällä juonteiden pohjat tai heijastamalla valoa iholle siten, että pinta näyttää tasaisemmalta.

Smoky eyes – suttuinen silmämeikki, sumusilmämekki, joka on parhaimmillaan, kun olet nukkunut yhden yön meikit naamassa. Toimii, olen kokeillut.

Rakennepaikkaava – jos ilahduit, että loppuun kulutetusta, sataan kertaan valkaistusta pehkosta tulee suit sait uusi ja ehta, erehdyt. Tuote kyllä pinnoittaa hiukset sileämmäksi yhden pesuvälin ajaksi, sitten ollaan taas lähtötilanteessa.

Täyteläistävät huulipunat – muista maltti, ethän halua näyttää Aku Ankalta.

Vaaleat kulmakarvat – miksi valuttaa ilmettä alaspäin? Miksi et hyödynnä kulmakarvojen antamaa nostetta?

Kaisa ja Sini

Lue myös:

Miltä muotitermit oikeasti kuulostavat?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *