Naisen tärkein kone

Veikkaanpa, että jokaisen kaapeissa notkuu useampikin kauneudenhoitolaite, jota ei ole käytetty aikoihin. Minulta ainakin löytyy aika monta, kotona ja mökillä.  Siivousinnoissani pohdin, että onko olemassa yhtään laitetta, jota ilman ei kauneudenhoitoni sujuisi.

Vaikka kaapeissani on kasvoharja, epilaattori, sheiveri, ryppyjä hoitava valolaite jne, käytän vakituisesti vain kahta laitetta eli sähköhammasharjaa ja hiustenkuivaajaa. Jos jommasta kummasta olisi pakko luopua, niin kyllä se olisi sähköhammasharja.  Tai eihän se edes ole kauneudenhoitolaite. Jäljelle jää siis hiustenkuivain.

Vaikka hiukseni ovat lyhyet ja luonnonkiharat, saan niihin napakan nosteen vain föönaamalla. Kun tukka on hyvin, kaikki on hyvin. Pärjäisin loistavasti ilman muita laitteita, vaikka kyllä niistäkin hyötyä on.

Do

Laskin huvikseni montako hiustenkuivaajaa talosta löytyy ja montaako oikeasti käytetään. Löytyi neljä (yksi jokaisessa kylppärissä ja yksi saunassa). Niistä pääosin käytössä on vain yksi eli uusin tulokas, Dyson Supersonic. Se on noussut suosikiksi yksinkertaisesti siksi, että on miellyttävin käytössä. Toki nuo muutkin ovat ok, mutta uutuudenviehätys, keveys ja hiljainen ääni pelittävät.

Laitteessa on mietitty hiustenkuivaajan rakenne uusiksi. Digitaalinen moottori on kehitetty tosi pieneksi. Siksi se mahtuu laitteen varteen, toisin kuin perinteisissä kuivaajissa. Pienen kokonsa lisäksi moottori on kahdeksan kertaa perinteisiä moottoreita nopeampi ja puolet kevyempi.

Dysonin vahva valtti on myös lämmöntarkkailu, jota se tekee 20 kertaa sekunnissa. Kovin tekninen juttu, mutta hiukseni jäävät kiiltävimmiksi tällä kuivaajalla kuin vanhemmalla peruskuivaajalla.

dyson4

Teknisiä ominaisuuksia on vaikka kuinka. Kun hehkutin niitä perheemme kolmelle insinööriaivolle, he suhtautuivat tapansa mukaan nihkeästi. Vaan eivatpä suhtaudu enää. Laitetta on nyt käytetty muutama kuukausi, eikä vanhoihin ole kuulema paluuta.

Laitteen ainoa huono puoli on hinta, lähes 400 euroa. Mutta jos laatu on yhtä hyvä kuin saman merkin imureissa, vuosikustannus ei nouse korkealle.

Pakko myöntää, etten välttämättä olisi tähänkään hienouteen tutustunut, ellen olisi saanut sitä testiin. Nyt kyttään mahdollisia tarjouksia, jos raaskisi ostaa laitteen myös mökille. Siihen saakka mennään nykyisillä, jotka nekin ovat ihan ok, hyvää perustasoa.

Ne muut kaapeissa lojuvat laitteet olen kerännyt samaan laatikkoon. Jos en käytä niitä puoleen vuoteen, laitan ne kiertoon tai vien roskiin.

Sini

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *