Tanssin lumoissa

Piipahdimme taas katsomassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kuvausta. Suorassa ohjelmassa on aina omanlaisensa, sähköinen tunnelma. Kaikkea ei näy kuvaruudussa. 

ttk cabaret2

Aivan ensimmäiseksi tallennettiin Tampereen työväen teatterin Cabaret-musikaalin tanssiesitys. Kuvassa keskellä TTK:ssakin aiemmin opettajana ollut Aleksi Seppänen. Tanssijoiden tasosta kertoo se, että esitys meni ensimmäisellä otolla purkkiin.

Tuomaristo oli tällä kertaa runollisella tuulella ja arvosteluskaala oli viime kertaista lempeämpi. Vasemmalta Jukka Haapalainen, Kiira Korpi, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen.

ttk johanna f

Johanna Förstin laulua ei voi kuin ihailla. Huikeita tulkintoja varmalla otteella.

ttk laura v

Laura Voutilaisen esittämä upea Mun sydämeni tänne jää -valssi tahditti Kirsi Alm-Siiran ja Marko Keräsen tanssia.

ttk-kiku-ja-marko

Kirsi ja Marko olivat treenanneet valssia paljon, ja se kyllä näkyi. Kirsi keskittyi tulevaan tanssiin taputtelemalla kasvojaan. Hieman harmitti Kirsin vaate, joka onnistui kätkemään kaikki vartalon kaaret ja sai Kirsin näyttämään kuutiolta. Tästä emme pitäneet, sen sijaan edellinen puku halkoineen oli ihanan naisellinen!

Illan erikoisuutena oli charleston-maraton eli charlestonia tanssittiin kolme minuuttia ja tuomaristo pudotti pareja yksitellen. Ensimmäiseksi pudonnut sai pisteen, viimeinen pari kuusi.

Charlestonia oli kiva katsella ja samalla näkyivät hyvin myös tanssiparien erot. Voittajaksi selviytyivät Laura Malmivaara ja Mikko Ahti.

ttk annamaija ja matti

Anna-Maija Tuokko ja Matti Puro hurmasivat jälleen koko yleisön. Jorma kehui, kuinka tahto, työ ja tulos näkyivät esityksestä. Matin koreografista lahjakkuutta kehuivat kaikki tuomarit. Eikä syyttä, parin tango oli upeaa katsottavaa.

ttk-eevin-ja-janin-tanssi

Kilpailu ei ole pelkästään tanssia, vaan esitykset vedetään vaikka kylki teipattuna, kuten Eevi Teittisellä. Torstaina nostossa loukkaantunut kylki esti treenit myös perjantaina. Hyvin häneltä tanssi sujui, vaikka kylki on kuulema ollut kovinkin kipeä. Teippi ja tulehduskipulääkkeet ovat auttaneet.

ttk laura ja mikko 26.3.

Lauran ja Mikko Ahdin paso doble hiljensi yleisön. Tunnelataus tuntui katsojienkin iholla. Esitys sai Jorman runolliseksi. ”Olette erittäin lähellä taide-elämyksen luomista. Teillä  on pettämätön tyylitaju, tanssin eläminen ja eläytyminen näkyi.”

ttk jutta ja pepe2

Pepe ja Jutta Helenius joutuivat eilen kisasta pois, vaikka rumba hellyttikin Helena Ahti-Hellbergin. Jorma sen sijaan tylytti, että askeleet osuivat mihin sattuu. Olimme katsomassa ensimmäistä esitystä ja tätä. Eipä olisi uskonut, että Pepe kehittyy näinkin pitkälle.

ttk barbaari

Musta Barbaari ja Katri Mäkinen tanssivat foxtrotin. Sitä oli treenattu tosissaan ja tuomaristo kehuikin Jamesin huikeaa parannusta edelliseen tanssiin. Hieman näytti miestä jännittävän, mutta tanssin jälkeen jo hymykin irtosi. Esityksen jälkeen oli kiva katsella, kuinka kohteliaasti James otti selfiekuvia pienten ihailijoidensa kanssa.

Studiossa myös seurustellaan ja bongaillaan julkkiksia. Katsomossa näkyy paljon entisiä kilpailijoita ja tanssinopettajia.

ttk sami saikkonen

Tanssija Sami Saikkonen ja puoliso Sonja Sorvola.

ttk hanna katsojana

Hanna Sumari tuli nauttimaan studion sähköisestä ilmapiiristä ja moikkaamaan kilpailijoita. Hannakin nähdään vielä parketilla kilpailun loppujaksossa.

ttk jaana puupponenTanssija Jaana Puupponen (oik.)

ttk baba jne.

Kisassa aiemmin tanssahdellut Kaj Kunnas, tanssinopettaja Susa Matsson ja Baba Lybeck.

ttk baba, sari yms.

Eikä siellä istuskellen katsella. Välillä nimittäin myös tanssitaan paikoillaan, jotta fiilis saadaan nostettua kattoon.

Kaisa ja Sini

Kommentit (2)
 1. Lady of The Mess
  29.3.2017, 14:04

  Tänäkin vuonna päätin, että en katso koko ohjelmaa – ja heti ensimmäiseen jaksoon lipesin ja koukkuun jäin.
  Uskomatonta, miten ne ovat kehittyneet nopeasti – ja samaa mieltä Kirsin puvusta – valssiin olisi sopinut jokin liehuvahelmainen ihanuus.

  1. Niinpä, ohjelmalla taitaa olla miljoonayleisö.
   Jotain siinä on.

   Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *