Älä pilaa silkkivaatetta

Silkkivaate tuntuu miellyttävältä päällä. Jotta siitä olisi iloa pitkään, hoida sitä hellästi.

Kaikkia silkkivaatteita ei saa pestä kotona. Toisaalta monta kertaa vaate kestäisi oikean pesun, mutta valmistaja on halunnut ”turvata selustansa” kieltämällä vesipesun.

Jotta kotipesu onnistuisi, pitää muistaa kaksi keskeistä seikkaa: vettä pitää olla paljon ja pesuaineen pH-arvon pitää olla neutraali (7). Kannattaa siis tutkia pesuainepakkausta. Joissakin lukee isolla ”silkille ja villalle”, ja silti pH-arvo on peräti 9,5. Se on ehdottomasti liikaa, jonka ansiosta pesu jälkeen vaate ole enää yhtä miellyttävä kuin ennen pesua. Älä myöskään syyllisty astianpesuaineen käyttöön, kun iloisella 80-luvulla monet suosittelivat. Sekin pesee silkin koppuraiseksi.

silkkipaita

Kaikkia silkkisiä tuotteita ei saa pestä koneessa. Jos pesumerkkinä on käsinpesu, se myös tarkoittaa sitä. Pestäessä käsin, vettä tosiaan pitää olla paljon. Eli normaalinkokoinen käsienpesuallas soveltuu vain silkkisten alushousujen pesuun. Muille se on liian pieni: vettä ei mahdu riittävästi.

Huuhtele vaate huolella, jotta siinä ei ole enää pesuainejäämiä.

Silkin ominaisuuksiin kuuluu huono värinkesto. Sen vuoksi sitä ei kannata viedä ulos kuivumaan edes pilvisellä säällä.

Kun tuote on ns. silityskuiva (eli siinä on vielä kosteutta), silitä se miedolla lämmöllä. Älä suihkauttele vähän vettä kostutusmielessä, koska silkkiin jää helposti pisarajäljet. Jos tuote on jostain syystä täysin kuiva, kostuta se kauttaaltaan niin, ettei pisaroita enää erota, vaan tuote on täysin kostutettu.

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *