Saara Aalto tarjosi korville ja silmille elämyksen

Tasan kello 20 valot himmenevät Helsingin Hartwall Areenalla, ja spotti suuntautuu korkeuksiin. Sieltä vaijerin varassa laskeutuu Saara Aalto – kuin keijukainen leijaillen ja laulaen. Näin näyttävästi alkoi Saaran In my wildest dreams -konsertti.

Brittien X Factorissa menestyneen Saara Aallon konsertin alun jälkeen seurasi hieman vaisuhko pätkä, joka ei vielä sytyttänyt täyttä Harwall Areenaa. Onneksi tilanne muuttui viimeistään siinä vaiheessa, kun X Factorin voittaja Matt Terry asteli lavalle. Duetto Saaran kanssa nosti tunnelmaa.

Lähes kolmetuntisen konsertin aikana Saaran kanssa duetoivat Saaran Voice of Finland -valmentaja Michael Monroe,  pikkusisko Suvi ja entinen kumppani, tangokuningas kolmen vuoden takaa Teemu Roivainen. Saaran ja Teemun Con te partiró -duetto oli upea. Teemu myös säesti illan tähteä niin orkesterimontussa kuin parin kappaleen verran lavallakin. Erityiskiitos, että konsertissa kaikki musiikki oli livenä, taustanauhoja ei käytetty.

Juonnoissa Saara kiitteli hänelle tärkeitä henkilöitä, kehotti yleisöä uskomaan unelmiinsa, vaikka ne tuntuisivat mahdottomilta. Hän kertoi, että konsertissa hän lauloi vain omia lempikappaleitaan. Kokonaisuus oli täynnä maailmantähtien tunnetuksi tehneitä kappaleita Abbasta Queeniin, mutta myös Saaran omia sävellyksiä.

Konsertin aikana katsojat saivat ihastella Saaran taitoa. Ajoittain laulaminen vaikutti suorittamiselta, josta puuttui tulkinta. Parhaimmillaan hän oli musikaalimaisissa esityksissä.

Konsertissa oli haettu mallia suuresta maailmasta: kaikki oli näyttävää, vaatimattomuus oli unohdettu. Näyttävien pukujen suunnittelusta vastasi Anne-Mari Pahkala, varmalla kädellä. Nopeat vaihdot ovat varmasti olleet haaste suunnittelulle: muutamassa sekunnissa kokonaisuus vaihtui toiseksi. Vertaisin näitä vaihtoja formulakisojen renkaidenvaihtoon.

Taiturimainen Anne-Mari Pahkala on vielä toisena pääsiäispäivänäkin pyörällä päästään. ”Olen vielä aika sanaton ja keikan jälkeisessä onnellisuuden ja kiitollisuuden tilassa. Oli upeaa olla toteuttamassa showta, johon jokainen osasto antoi 100 %:n panostuksen lopputuloksen eteen. 12 pukuvaihtoa Saaralle ja 30 tanssijan visuaalinen spektaakkelimainen puvustus ei olisi ollut mahdollista ilman superlahjakasta puvustustiimiäni Iraa, Mariaa ja Tyttiä. He ovat salaisuus sen, että shown puvustus ohjeistuksellani toimi niin, että lopputuloksesta tuli tällainen kuin se oli!” toteaa Anne-Mari.

Tanssijat lisäsivät shown näyttävyyttä.

Vaikuttava kokonaisuus pienistä, hetkellisistä notkahduksista huolimatta.

Kaisa

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *