Tällaisena minä muistan Riki Sorsan

Vuosi sitten toukokuun 10. päivänä laulaja Riki Sorsa menehtyi syöpään. Samalla päivämäärällä tänä vuonna järjestetään Ilta Rikille -muistokonsertti, jossa takuulla kaivetaan nenäliinat esiin. 

Riki

Tapasin Rikin ensimmäisen kerran reilu kolmekymmentä vuotta sitten yhteisten tuttavien luona. Tuttavaporukka on pysynyt yhdessä, joten olen tutustunut myöhemmin myös hänen perheeseensä. Rikin kanssa oli aina mukava jutella. Hän jaksoi olla hyväntuulinen, sydämellinen, tyylikäs ja urbaani. Raspikurkku rokkari ja maailmanmies samassa paketissa. Kun Riki valittiin edustamaan Suomea vuonna 1981 Eurovision laulukilpailuun, hoilotimme isolla porukalla Reggae OK:ta pitkin Helsingin katuja keskellä yötä. Hälyttipä joku poliisitkin peräämme.

Muistan myös tapaamisen Mannerheimintiellä. Riki oli päässyt pois sairaalasta rankkojen syöpähoitojen jälkeen. Toinen jalka oli vielä hieman heikko, mutta hän totesi, ettei parane jäädä laakereilleen, vaan kuntouttaa itseään. Silloinkin hän jaksoi kysellä perheemme vointia, ja kun hössötin kiireisenä, hän onnistui hienovaraisesti huomauttamaan, kannattaako moisia asioita edes murehtia. Niinpä.

Hyväntekeväisyydelle hänellä oli aina aikaa. Hän oli perustamassa Kummit ry:tä ja teki paljon yhteistyötä Syöpäsäätiön kanssa. Olisipa hän saanut eläessään enemmän julkista kiitosta tästä työstään. Edes kutsun Linnan juhliin.

Muistokonsertti on hyvä tapa kunnioittaa Rikin uraa ja panostusta hyväntekeväisyystyöhön. Ensimmäinen suomenkielinen levy, Muuttohaukka, kolahti ainakin minuun täydellä teholla. Samoin moni muu konsertissa kuultava ja Rikille tärkeä kappale, kuten Haaveet, Joki, Kaunis on hän ja Elän kuin haaveilin.

Lavalle nousevat muun muassa Leirinuotio-orkesteri, Feat, Pepe Willberg, Jore Marjaranta, Vicky Rosti, Jukka Orma, Kim Lönnholm, Douglas Pashley, Tommi Läntinen, Soulmiehet Sami Saari ja Jussu Pöyhönen. Mennään me porukalla kuuntelemaan.

Konserttifiilistelyn voi aloittaa jo ensi viikolla. Silloin ilmestyy Barbara Sorsan tuottamana When the rain comes -levy. Riki nauhoitti Jim Pembroken kappaleen joitakin vuosia sitten, mutta sitä ei ole aiemmin kuultu julkisesti.

Barbara Sorsa kertoi järjestelevänsä Riki Sorsan muistokonserttia toukokuulle. Keskustelukumppanina Eevan toimituspäällikkö Sari Salonen.
Vuoden Eeva -juhlassa Barbara Sorsa kertoi järjestelevänsä Riki Sorsan muistokonserttia toukokuulle. Keskustelukumppanina Eevan toimituspäällikkö Sari Salonen.

Ilta Rikille -muistokonsertti 10.5.2017 klo 19 Savoy-teatterissa Helsingissä. Lippuja, 36 e, Savoy-teatterista ja lippupiste.fi

Sini

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *