Keittokirjat ovat nyt lifestylen ja ruokaohjeiden yhdistelmiä. Tässä kolme suosikkiani.

Keittokirjahyllyni eli hiljaiselämää melko pitkään, sillä poimin ohjeet naistenlehdistä ja verkosta. Nyt hyllyni notkuu painavista keittokirjoista silloin, kun kirjat joutavat hyllyyn. Yleensä ne lojuvat sohvapöydällä katseltavina, sillä katsottavaa näissä kaikissa kolmessa todella on.

KK10

Ensimmäisenä putkahti maailmaan Illallistarinoita, jonka tekijät ovat Tiina Rantanen ja Krista Launonen. Kirjan alku juontaa yli kymmenen vuoden taakse eli vuoteen 2004. Tuolloin esiteltiin kuvataiteilija Krista Launosen Illallistarinoita-niminen maalausnäyttely. Näyttelyn katalogissa ruoka-aiheisten kuvien lomassa oli Tiina Rantasen suunnittelemia ruokaohjeita.  Jo tuolloin he ideoivat aiheesta kirjaa. Sen aika oli nyt.

Naisia yhdistää rakkaus ruokaan, taiteeseen, tarinoihin ja matkailuun. Kirjaan on valittu kymmenen maata, joissa tekijät ovat matkustaneet, niihin sopivat taulut ja ruokaohjeet. Ruokaohjeet on valittu siten, että ne on helppoa ja nopeaa toteuttaa ja ainekset saa lähiruokakaupasta.

KK5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Värikkäät annokset esitellään Kristan värikkäiden taulujen päällä. Tiina Rantanen on yksi maamme parhaista ruokatoimittajista, joten reseptit ovat tarkkoja ja tumpelokin onnistuu niiden avulla. Pidin myös siitä, että kirjassa on juomasuosituksia. Kustantaja  Cozy Publishing.

KK12-001Sikke Sumarin Nami Namaste -kirjassa on tunnelmallisia maisemakuvia Nami Namasteen maisemista. Lisäksi kirjasta löytyy kauniita kuvia yrteistä, niiden käyttövinkkejä ja tietenkin ruokakuvia ja ohjeita, joiden reseptit toimivat.

KK11

”Minusta kirja on hyvin kaunis  – se on rauhallinen ja selkeä. Se kertoo NamiNamastesta, majatalostani Muhun saarella Saarenmaalla sekä siitä ruoasta, jota siellä teemme ja vieraillemme tarjoamme sekä niistä vihanneksista ja yrteistä, joita siellä myrkyttömästi kokkailujamme varten kasvatamme”, Sikke kuvailee kirjaansa, jonka on kustantanut Namaste Oü.

KK13

Kirjassa on mukana Siken suositut sämpylä- ja mustikkapiirakkareseptit. Niitä olen jo kokeillut ja ovat hyviä. Kirjan selkä on avoin, jotta kirjan sivut pysyvät auki. Kirja ei siis ole rikki, vaikka saattaa siltä näyttääkin.

KK8

Uusin tulokas on julkkiskokki ja ravintoloitsija Tomi Björkin Björk&Australia. Myös tässä kirjassa on kauniita lifestyle-kuvia Sydneystä, Australiasta, Björkin perheestä ja tietenkin itse ruuista. Björk haluaa kokata hyvin ja rennosti. Kustantajan Heli Thoren on vahtinut, että reseptit ovat riittävän helppoja taviskokillekin. Kirjassa on paljon grillireseptejä, mutta niille on aina vaihtoehto myös pannulla valmistamiseksi.

Makupaloja sain kirjan lanseeraustilaisuudessa. Hyvää oli!

KK3

Sama rento ote kuin kirjassa on kuulema myös Björkin Sydneyn Bondi Beachille avatussa ravintola Blancassa, joka parhaillaan laajenee myös naapurihuoneistoon. Kansainväliset arvostelut ovat yllättäneet postiivisuudellaan herran itse.

KK1

Kirjan ohjeet ovat englanniksi ja suomeksi. Kustantaja  Cozy Publishing.

Sini

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *