Kolme uutta kiinnostavaa kohdetta Tallinnassa

Oletko jo käynyt Tallinnan Balti Jaama -torilla? Entä syönyt Nok Nokissa? Tai nauttinut kaviaaria ja sampanjaa Finlandia Caviarin myymälässä?

Jos et, muista nämä paikat seuraavalla Tallinnan-matkallasi. Kerron vähän lisää, jotta saat kokonaiskuvan.

Balti Jaama Turg on Tallinnan rautatieaseman luona, siinä samalla paikalla kuin vanha Asematori, lähellä on Telliskivi, luovien alojen keskus. Jos aikoinaan kävit Asematorilla ja muistat sen rähjäisyyden ja alueen ehkä hieman rujouden, koko seutu on kuin toiselta planeetalta: siisti. Uusi tori halleineen avattiin kuukausi sitten 19.5. Rakennus  on aivan uusi, vain vanha kivijalka sai jäädä paikalleen.

IMG_8454
Tallinnan rautatieaseman vieressä ollut tori on enää vain muisto. Nyt torialue on siisti ja nykyaikainen.

Monitoimitori (vai pitäisikö sittenkin sanoa -halli?) on kolme. Alakerrassa on mm. supermarket ja kuntosali. Hallin ulkopuolella, sisääntulon kohdalla, katoksen alla on vihannes-, marja- ja kukkakauppiaat. Samassa tasossa hallista leipomopuodit, liha- ja kalahalli ja katuruoka-alue.

Toinen toistaan viehättävämpiä pieniä puoteja. Yläkerrasta löytyvät ravintola, antiikki- ja vaatepuodit.

Hallissa on noin 300 kauppaa.

Tori on auki ma-pe klo 9-19 ja la klo 9-17.

Nok Nok on uusi, thaimaalaista ruokaa tarjoileva ravintola vanhassa kaupungissa (Vana-Posti 7). Tunnistat ravintolan pöllöistä, jotka koristavat kynnysmattoa, ikkunoita ja vanhan talon veistoksista (katse ylös!). Ravintolalla on myös kokkikoulu, jota ryhmät voivat varata. Jos kokkailu tai ateriointi eivät kiinnosta tai et jaksa syödä, nauti ravintolan etutilan kivoilla rottinkituoleilla vaikkapa Tom Yam Siam, jossa on vodkaa, Malibua, sitruunaruohia, limeä, linssiä ja chiliä tai alkoholiton Green Garden (vihreää omenaa, limeä, basilikaa, kurkkua ja soodavettä).

IMG_8493
Thaimaalaiseen ruokaan erikoistunut Nok Nok on Tallinkin omistama ravintola.
IMG_8494
Ravintolan etuosan rottinkikalusteet ovat kivan keveät.
IMG_8497
Tom Yam Siam -drinkki ei ollut liian vahva.

Uusin tulokas Tallinnan tarjontaan on vanhasta kaupungista löytyvä Finlandia Caviar (Väike-Karja 1). Se avattiin 16.6. Sen omistaa Valeria ja Kirill Hirvonen, äiti ja poika. Heillä on myös liike Helsingissä, Etelärannassa. Tarjolla on erilaatuisia kaviaareja (kalleimmat purkit jopa yli 500 e), mätejä, ostereita ja samppanjaa. Pieni suolainen kaviaariherkku ja lasi laadukasta samppanjaa tekee hyvää kesken shoppilun.

Pääsin osallistumaan Finlandia Caviarin avajaisiin viime perjantain lehdistömatkalla. Paikalla oli meidän suomalaisten median edustajien lisäksi virolaisia julkkiksia ja mediaa.

 

IMG_8547
Finlandia Caviarin Valeria ja Kirill Hirvonen.

Kaisa

Osallistuin Tallinnan lehdistömatkalle, jonka aikana pääsin tutustumaan näihin paikkoihin. Järjestäjinä Finlandia Caviar ja TallinkSilja.

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *