Sisustuskirjoista inspriraatiota tai vain silmäniloa

Monet meistä ovat ikuisia sisustajia. Kotona tai mökillä on aina jokin ”projekti”. Kotihan ei ole koskaan valmis. Ainakin minä katselen mielelläni sisustusvinkkejä, vaikka sitten en suunnittelisikaan mitään isoa muutosta.

Poimin tähän viime aikoina ilmestyneistä sisustus-, puutarha- ja parvekekirjoista mielenkiintoisimmat. Ehkäpä sinäkin saat niistä virikkeitä tuleviin muutoshommiin.sisustuskirjat

Ilona Pietiläisen Talossa ja taivasalla (Docendo) vie meidät kesäisille kuisteille, kasvihuoneisiin ja parvekkeille. Kesäinen tunnelma välittyy kuvista, joille laadukas ja kiiltävä paperi tekee oikeutta – värit suorastaan hehkuvat ja houkuttelevat. Kirjan sivuilla on kivoja, pieniä yksityiskohtia. Tietty rentous on selvästi nähtävissä – ja hyvä niin. Eihän kesäpaikassa, parvekkeilla yms. kaiken tarvitse olla tip top.  Erikoisuutena on ruokareseptit. Taidanpa kokeilla jotain tulevan kesäloman aikana. Kirja on kiva tuliainen mökkivierailulle.

sisustuskirjat talossa ja

Helena Karihtalan Sisustajan käsikirjan (Cozy Publishing) myötä lukija pääsee kurkistamaan kymmeneen Helenan suunnittelemaan kotiin. Kaksi niistä on Helenan omaa. Kukin kohde esitellään perustietojen lisäksi lukuisilla kuvilla ja napakoilla kuvateksteillä. Lisäksi kirjassa on hyviä vinkkejä niin valaistukseen kuin kylpyhuoneen ja saunan remontointiin jne. Kussakin kohteessa on nähtävissä tietty pelkistetty tyyli ja laadukkuus – Helenan tunnusmerkit. Taiton ilmavuus myös viehättää silmää. Voi, jos vielä paperi toistaisi värit paremmin, kirja olisi täydellinen. Tämän kirjan voisin antaa lahjaksi kaikille laatua arvostaville sisustajille.

sisustuskirjat helena2

Englanninkielinen Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen Happy Homes (Cozy Publishing) esittelee toistakymmentä mökkiä ja kakkoskotia. Tyylit vaihtelevat pelkistetystä skandinaavisuudesta runsaaseen, menneitä vuosisatoja kunnioittavaan. Kivat kuvat vievät ajatukset leppoisiin kesäpäiviin. Tulee taas halu lähteä maalle. Mattapintaiset sivut softaavat värit, aivan kuten Karihtalankin kirjassa. Kirja voisi sopia ulkomailta Suomeen muuttaneelle, jotta hän pääsee kurkistamaan meidän kesäelämäämme.

sisustuskirjat englanninkielinen

Tanja Hakalan ja Johanna Lehtisen Järvien kesäkodit -kirjan (Docendo) sivuilla voimme ihailla kymmenen kakkoskodin sisustusta ja pihapiiriä. Kuvien lisäksi kustakin kohteesta on myös lyhyt teksti, jonka myötä koti ja asukkaat heräävät henkiin. Lisäksi kirjan sivuilla annetaan vinkkejä esimerkiksi rannan läheisyyteen rakentamisesta. Tämän kirjan voisin viedä myös mökkituliaiseksi tai mökin ostamista haaveilevalle.

sisustuskirjat romanttinen

Maria Ekman-Kolari ja Merja Asikainen ovat koonneet Antiikkia, ostajan opas -kirjan (Readme). Kirjassa on erinomaisia vinkkejä kaikille antiikista ja vanhoista huonekaluista ja esineistä kiinnostuneille. Käytännönläheiset ostovinkit ilahduttavat. Laadukas paperi tekee oikeutta kauniille ja havainnollisille kuville. Laatu ja klassisuus välittyvät loistavasti.  Tätä kirjaa ei tungeta kaapin kätköihin, vaan sitä selaillaan mielellään, vaikka tarkoitus ei olisikaan tarkoitus lähteä antiikkiostoksille. Tämän kirjan antaisin ystävälle, jonka kodissa on edes yksi antiikkiesine. Siitä se yleensä lähtee, antiikin kerääminen.

Kaisa

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *