5 syytä matkustaa Porvooseen

Vanhassa Porvoossa on sitä jotain. En kyllästy siihen, vaikka käyn siellä mökiltä monta kertaa kesässä. Oletko sinäkin viehtynyt tähän pieneen kaupunkiin?

1 Sijainti: Lyhyt matka niin Helsingistä, Lahdesta, Kotkasta kuin muualtakin eteläisestä Suomesta mahdollistaa päivämatkailun. Tosin Porvooseen kannattaa tulla kauempaakin ja yöpyä vaikka Onnissa tai Pariisin Villessä, molemmat hotellit ovat vanhassa kaupungissa. Ja onhan tietysti Haikon Kartano, tosin muutaman kilometrin päässä keskustasta.

2 Vanha kaupunki: Vanhassa Porvoossa on ihan oma tunnelmansa. On kuin matkaisi aikakoneella menneisyyteen: kapeita kujia, mukulakivikatuja, katupeilejä, vinksallaan olevia puutaloja (mutta hyväkuntoisia). Kesällä kujilla näkee paljon ulkomaalaisia turisteja. On kuin olisi ulkomailla. Ja tietysti pitää katsoa ranta-aitat, Jokikadulla oleva Remun entinen kotitalo, kirkko, kaupungintalo, museo jne.

3 Hyvä ravintola- ja kahvilatarjonta: Vanhassa kaupungissa on runsaasti erilaisia ja -hintaisia ravintoloita ja kahviloita. Vaikka olisit käynyt useita kertoja Porvoossa, löydät todennäköisesti vieläkin ravintolan tai kahvilan, jossa et ole käynyt. Kurkkaa rohkeasti sisään ja katso ruokalistaa.

4 Kivoja kauppoja: Vanhassa kaupungissa on lukuisia kivoja sisustus- ja antiikkikauppoja. Niistä löytyy kaikkea kivaa tarpeellista ja vähemmän tarpeellista, mutta kaunista. Eikä herkkukauppojakaan kannata unohtaa. Monet löytyvät kompaktisti Jokikadulta, mutta katsasta myös muiden katujen ja kujien tarjontaa – äläkä unohda ranta-aittaa. Suosittu by Pia’s -liike löytyy myös  vanhasta Porvoosta.

5 Kaksi erilaista puolta: Porvoo jakaantuu kahteen erihenkiseen kaupunkiin: vanhaan ja uuteen, Mannerheiminkatu toimii jakajana. Uuden puolen paras kahvila (mielestäni koko Porvoon paras kahvila) on torin vieressä oleva Cafe Cabriole. Sen kakkutarjonta on ihan huikea. Katso myös Ebba Lifestylen vaatetarjontaa ja Magy’s-alusvaatekauppa, joissa molemmissa on ammattitaitoinen palvelu – on ilo olla asiakkaana.

Hyvää Porvoon-matkaa!

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *