Remppa levisi kuin Elanto

Kuten aikaisemmassa remonttipostauksessa kerroin, sain tyttäreltä ja hänen poikaystävältään pienen pintaremontin. Niinhän siinä sitten kävi, että homma lähti lapasesta.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan rempassa piti maalata vain olohuoneen, ruokailun, eteisen ja käytävän katto (yhtä tilaa, ei väliovia) sekä seinät. No, ennen kuin homma käynnistyi, tytär oli päättänyt, että myös kaikkien huoneiden ruskeat ikkunapuut saavat uuden, valkoisen värin. Ja sittenhän tietysti piti ikkunalistat vaihtaa valkoisiksi. Eikä tässä vielä kaikki: nuoret päättivät, että myös katto- ja lattialistat menevät vaihtoon – ja ikkunoiden vanhat i-kiskot saavat kyytiä.

Tämähän tietysti tarkoitti sitä, että kävin ostamassa uudet verhotangot ja uudet verhot olohuoneeseen ja ruokailuun. Vielä siinä vaiheessa kuvittelin, että jotkut vanhat verhot kävisivät työ- ja makuuhuoneisiin. Niinhän sitä luulisi. Paitsi että kaikkien vanhojen verhojen pituudet olivat aivan väärät: jäivät liian lyhyiksi. Ei muuta kuin kauppaan ostamaan verhoja.

Lomani aikana olen käynyt rauta- ja sisustuskaupoissa enemmän kuin vaatekaupoissa. Pitäisikö tästä olla huolissaan? No, ei!

remppa lähtökohta
Lähtötilanne: puinen katto, ruskeat ikkunapuut, samoin lattialistat ja puunväriset kattolistat. Osa olohuoneen kalusteista ja matto on jo siirretty varastoon ja verhot poistettu.
remppa olohuone jälkeen2
Olohuone nyt. Valoisuus lisääntyi merkittävästi.
remppa olohuone jälkeen
Olohuoneen ja ruokailun ikkunoissa on samanlaiset verhot. Nyt sitten mietin olohuoneen pöydän kohtaloa. Se näyttää niin väärältä.

Ystäväni mies tuli auttamaan lamppujen ja verhotankojen asentamisessa. Ihanaa, että on tällaisia ystäviä!

Koska rempan yhteydessä poistettiin myös olohuoneen ja ruokailun ikkunoista pimentävät vekkiverhot, asia piti jotenkin ratkaista, koska näihin tiloihin aurinko paistaa puolesta päivästä iltaan. No, remppa laajeni siis myös ulkopuolelle, koska ostin markiisit. Niiden asennus on lähiaikoina.

Viimeisetkin listat ovat paikallaan. Remppa on  finaalissa. Taulut pitää vielä laittaa paikoilleen – ja ennen kaikkea miettiä, mihin mikäkin taulu menee vai meneekö varastoon.

Remontin jälkeen olohuone ja ruokailu näyttävät selvästi valoisammalta ja suuremmalta kuin ennen.

Olen superkiitollinen tyttärelle, poikakaverille ja muille projektiin osallistuneille. On kuin olisin saanut uuden kodin.

Nyt sitten olohuoneen sohvapöytä näyttää aivan väärältä. Pitänee sekin vaihtaa.

Onko jollakin remontti pysynyt suunnitellussa vai onko teilläkin lähtenyt lapasesta?

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *