Rapuja ja merimaisemaa Meritorpassa

Kauden ensimmäiset ravut nautin Kalastajatorpan Meritorpassa. Merimaisema, herkullinen ruoka ja miellyttävä seura tekivät illasta täydellisen.

Kerää kiva porukka ja nauttikaa rapuja, näitä loppukesän herkkuja. Jos et itse jaksa / halua järjestää tilaisuutta, on ravintola hyvä vaihtoehto. Eikä niitä rapuja tarvitse syödä nälkäänsä, vaan niitä ennen tai jälkeen – tai sekä että – voi nauttia muutakin ruokaa.

Meritorpan rapumenu sopii myös sellaisille, jotka eivät rakasta rapuihin liittyvää ”askartelua”, rapujen kuorimista. Listalta löytyy maukkaita vaihtoehtoja myös sellaisille, jotka ovat kalalle allergisia.

Nautimme ensin simpukka-hummerikeittoa (12,50 e), joka oli kruunattu jokiravuilla. Kermaisen täyteläinen keitto oli täydellinen, pehmeä merellisyys tuli hyvin esille. Voi, jos joskus saisi itse tehtyä noin herkullista soppaa. Vesi nousee vieläkin kielelle, kun muistelen tuota. Kupeista tarjottu keitto oli sopivan pieni, jotta se ei täyttänyt liikaa.

Keiton jälkeen oli mielenkiintoisen rapukakun (12,90 e) vuoro. Sen kumppaniksi oli laitettu savustettua (!) ranskankermaa, pikkelöityä kurkkua ja tilliä.

Näiden ruokahaluja herättäneiden alkupalojen jälkeen siirryimme illan tärkeimpään – rapuihin. Kotimaiset ravut oli keitetty sopivan suolaisessa vedessä. Voi, miten ne kauden ensimmäiset ravut ovatkin aina niin herkulliset.

Rapujen aikaan tarjolla oli myös aivan ihanaa rapusalaattia (14,90 e), jossa oli rapujen lisäksi pikkuruisia perunoita, erilaisia salaatteja ja kananmunaa, jotka saivat sopivaa potkua sitrusvinegrettillä. Kun maistelin tätä salaattia, totesin, että teen aina todella tylsiä salaatteja. Nyt pitää ottaa oppia ammattilaisista ja laittaa salaattiin entistä monipuolisemmin erilaisia aineita. Ruokaisa salaatti olisi taltuttanut isommastakin nälän.

ravut hilton
Kotimaisia rapuja
Rapusalaatti
Rapusalaatti

Jälkiruuan jälkeen olin lievästi sanottuna täynnä, vaikka kaikki sitä ennen nautitut olivat ns. alkupaloja enkä jaksanut salaattiakaan kuin hieman maistella. Jos menen uudestaan syömään Meritorpan rapuillallista, skippaisin jonkin alkupaloista (olisi vaikea päättää, minkä jättäisin pois), jotta jaksaisin syödä tuota rapusalaattia ja rapuja enemmän. Nyt söin vain viisi rapua, koska en yksinkertaisesti jaksanut enempää.

Ja sitten vielä vinkki kala-allergikoille. Teille on tarjolla vaikkapa karitsaa kahdella tavalla, tryffeliperunoita ja fenkolia.

Meritorpan rapumenu on voimassa 31.10. saakka.

Kaisa

Kommentit (1)
  1. Moi Kaisa viime viikolla kävin rapujuhlilla oli tyylikäs juhlien järjestäjä 70 v nainen musta nahkahame,käärmeennahkatakki ja 10cm piikkikorkkarit:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *