Kesäflunssan kaveri, silmätulehdus kannattaa ottaa vakavasti myös meikkipussin kannalta

Olen potenut kesäflunssaa kolmisen viikkoa. Kuumetta ei ole ollut, mutta sitäkin kovempi kurkkukipu, yskä, korvatulehdus ja nyt viimeinen pisara – silmätulehdus. 

Vaikka en ole petipotilaana ollutkaan, aika säästöliekillä on loppukesä menty. Olo on ollut ryytynyt, silmät kuivat, rähmivät ja punaiset. Silti vasta kolmas lääkäri määräsi silmätulehduslääkkeet.

silmätu3

Silmätroppeja ostaessani farmaseutti muistutti meikeistä. Jotta tauti ei jäisi pyörimään, kannattaa varmuuden vuoksi heittää ripsivärit ja muut tulehduksen aikaan käytetyt nestemäiset silmämeikit roskiin, pestä siveltimet ja puhdistaa muut.

Koska uskon, etten ole tautini kanssa yksin, tässä tärkeimmät vinkit.

silmätu2

Pesin siveltimet Ecotoolsin siveltimien pesuaineella. Sieltä ovat myös nämä suosikkisiveltimeni, kahdessa siveltimessä on kaikki mitä tarvitsen. Varmuuden vuoksi pesin myös luomiväripalettien siveltimet, vaikka tuskin niitä olen käyttänytkään. Jos erillistä pesuainetta ei ole, myös rasvainen saippua toimii.

silmäty4

Nestemäiset silmämeikit eli ripsivärit, rajaukset, luomenpohjustajat jne. lensivät roskikseen. Estée Lauderin nestemäinen rajaus, jossa on kaksi eripaksuista rajauskynää, on yksi luottotuotteistani. Samoin YSL:n luomenpohjustaja. Myös Diorin ripsari, joka on oikeasti hyvä, meni roskiin. Samoin Sisleyn kätevä minimascara, joka mahtuu pieneenkin meikkipussiin. L’Oréal Paris Concealer on uutuus, jota ehdin testata pari kertaa. Toimi tosi hyvin luomivärin pohjustajana ja silmänalusten tummuuden peittäjänä vuotavissakin silmissä. Ohut, mutta riittävän peittävä. Kaupoissa lähiaikoina. Paljon meni hyvää hukkaan.

silmätu6

Puuterimaisista luomiväreistä kaavin vanhan pinnan puhtaalla lastalla pois. Keskellä olevan Make Up Storen mainion kulmapaletin vahaväriä kaavin reilummin varmuuden vuoksi.

silmätu5

Meikkikynät puhdistuivat teroittamalla uutta puhdasta pintaa esiin. Lopuksi pesin myös terottimen.

Toivotaan, että tämä puhdistus riitti. Aika näyttää. Nyt silmät tuntuvat olevan ok, mutta flunssa vielä jyrää. Korvassa tulehdus, rööreissä kröhää.

Luotan, että aika parantaa.

Sini

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *