Risteilyllä ripaus luksusta

Tutun Helsinki-Tukholma-Helsinki -risteilyn voi tehdä myös niin, että siinä on pieni kosketus ylellisyyttä. Pääsin kokeilemaan Silja Serenaden vaihtoehtoa.

Olen ollut lukuisia kertoja tuolla tutulla laivareitillä. En enää ole siinä iässä, että ikkunaton hytti olisi mikään vaihtoehto. Kyllähän hytissä ikkuna pitää olla. Nykyisin haluan myös parisängyn, vaikka matkustaisin yksin. Silloin hytti tuntuu enemmän hotellihuoneelta.

Meille lehdistömatkalle osallistuville oli varattu DeLuxe-hytit. Ihan kelvolliset, parisängylliset, minibaari, iso ikkuna, telkkari ja kylppärissä perussetti kosmetiikkaa. Lisäksi erikoisaamiaiset. Se viehättää aina.

Laivan Luxus-kaupassa oli kiva tutustua merkkilaukku- ja -koruvalikoimiin. Ostinpa sieltä jopa Guccin korun, lahjaksi. Onhan joulu jo lähellä (eikä tämä ollut edes ensimmäinen hankkimani joululahja).

Ensimmäisenä iltana söimme Juuri-ravintolan ideoiman, TallinkSiljalle suunnitellun menun. Erittäin herkullista. Jokaiselle ruualle oli mietitty myös viinit, jotka tukivat ruuan makuja. Aivan ihanaa!

Paluumatkan alussa meille pidettiin samppanjatasting, jossa maistelimme neljää erilaista juomaa kera pienten suolaisten palojen. Oli mielenkiintoista havaita, miten suuresti ruoka vaikuttaa juomaan. Samppanjatasting on mahdollista yksittäisille matkustajille laivan Bon Vivantissa, jos ravintola ei ole ihan täynnä. Silloin maistellaan kolmea samppanjaa hintaan 30 e/hlö.

Jos haluat edes pienen noston risteilymatkaan, suosittelen tasokasta hyttiä. Se ei  välttämättä ole niin kallista kuin ehkä luulet, koska laivayhtiöillä (kuten lentoyhtiöilläkin) on ns. kelluvat hinnat eli hinta vaihtelee kysynnän mukaan. Kannattaakin tutkia yhtiöiden nettisivustoilta hintoja. Lisäksi suosittelen kaikkia ruokailuja muualla kuin  buffetissa. Samppanjamaistelu kruunaa matkan.

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *