Habitaressa sen näkee – värien paluun sisustukseen

Olen aivan out, jos ajassa olo määritellään kodin värien mukaan. Kotini pääväri on valkoinen. Yhtä railakas on huonekalujen väritys – harmaata, mustaa ja beessiä. Väriä on vain sohvatyynyissä ja somisteissa, nyt turkoosin eri sävyjä. Habitare-messuilla kaikki on toisin. 

Habitare 2017 -messujen teemana on Huomisen koti. Niinpä aloitin kierrokseni Signals-osastolta. Trendianalyytikko Susanna Björklundin suunnittelema näyttely katsoo tulevaisuuteen trendilasit silmillä. Lue seinillä olevat taulutekstit, joissa pohdiskellaan muun muassa, kuinka ikä vaikuttaa sisustukseen eli näkeekö enää kodista, minkä ikäisiä siellä asuu.

Kuoseja ja värejä yhdistellään mielin määrin. Pahka on taas salonkikelpoista.

Japanilainen. yksinkertaisista pienesineistä tunnettu Muji halajaa Suomen markkinoille. Messuilla on Muji pop up -myymälä, jossa myydään heidän tuotteitaan. Varaudu pitkiin kassajonoihin, näitä ihanuuksia tuntuvat kaikki haluavan.

hab24

Ikea on ensimmäistä kertaa mukana messuilla. Esillä muun muassa Hay:n kanssa yhteistyössä toteutettu kuvan vihreä tuoli. Katsasta myös värikkäät sohvat ja nojatuolit.

hab11

Kodin 1:stä tuttu Anno tekee paluun. Ihanat kodintekstiilit löytyvät nyt verkkokaupasta.

hab22

Seinissä ja huonekaluissa suositaan tummia, lämpimiä värejä. Sametti on yksi suosikkimateriaaleista. Kuva Hakolan osastolta.

Päivävuode ja löhöilytuoli kutsuvat pötköttelemään. Huomaa väriyhdistelmät.

hab20

Viherkasvit ovat must. Peikonlehtiä, kaktuksia ja saniaisia näkyi paljon.

hab10

Sisustustoimittajat ry palkitsi Asun-lehden osaston yhtenä messujen parhaista. Kaunista ja levollista. Noihin marmoripöytiin hieman ihastuin.

hab16

Metalleissa on kuparia ja messinkiä.

hab25

Kaunein parkettilattia ja -ladonta löytyi Timberwisen osastolta. Uutena materiaalina koivu. Parkettien ylijäämäpaloista oli ideoitu inspiraatioksi kauniita huonekaluja.

Piipahda myös katsomassa Antiikki17-näyttely, joka on tulvillaan kauniita vanhoja esineitä.

Habitare-messut jatkuvat Helsingin Messukeskuksessa sunnuntai-iltaan klo 19 saakka.

Sini

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *