Vielä riittää valoa – mars ulos nauttimaan ja akkuja lataamaan!

Takana on kaksi jumalaisen kaunista viikonloppua. Molempina olen kävellyt ja inspiroitunut luonnonhelmassa paikoissa, joissa en ole koskaan käynyt. Hieman noloa, sillä molemmat sijaitsevat muutaman kilometrin päässä kotoani.

Edellisviikonloppuna suunnistin Vanhankaupunginlahdelle ihmettelemään lintuja ja kauniita maisemia. Eilen käväisin Roihuvuoren japanilaistyylisessä puutarhassa. Sunnuntaiaamun rauha ja kaunis, lämmin aurinkoinen sää ovat kuin luotuja pällistelykävelylle, jolla on aikaa pysähtyä ihmettelemään kauniita asioita, kuuntelemaan linnunlaulua ja nauttimaan raittiista ulkoilmasta. Tuntuu ylelliseltä istahtaa hetkeksi kivelle tai kannonnokkaan.  Mieli rauhoittuu, ideat pulppuavat ja hymykin nousee kasvoille. Suosittelen kokeilemaan. Eikä maksa mitään!

jap3

Roihuvuorentie 10:ssä kallion kupeessa sijaitseva pieni japanilainen puutarha yllättää. Yksinkertainen, ajatuksella tehty ja käsin toteutettu on kaunista. Puiston rakentaminen aloitettiin vuonna 1992, ja se valmistui 1998.  Puisto tuo niukkuudessaan todellakin Japanin mieleen.  Aamu-auringossa puiston sammalmatto ja kivet näyttivät niin kauniilta.

Puistossa on kauniita kasveja, puita, sammalta, kiviasetelmia, suuria kivilaattoja polkuina, bambuaitoja, paanukatoksia, hiekka-aaltoja ja elämänmeren puro.

jap2

Jyrkät kallioseinämät ovat perua aiemmin paikalla olleesta liuskekivilouhoksesta.

jap1

Kallion päällä luikertelee aivan selvästi lohikäärme, eikö vain?

jap16

Viikki ja Vanhankaupunginlahti ovat luonnonsuolejualuetta. Vanhankaupungin lahden ruovikkoon on rakennettu myös esteettömiä kävelyreittejä. Niillä sujutteli paljon lapsiperheitä ja myös pyörätuolilla liikkuvia.

jap19

Lammassaaressa on pieniä mökkejä. Siellä on myös lintutorni, johon kannattaa kivuta. Sieltä pohjoiseen päin tähystellessä näkee kahlaajia ja kesäisin kyyttöjä ja lampaita. Jälkimmäiset pitävät ruohikon matalana. Eläimet näyttivät nauttivan vielä syyskuussakin ulkoilmasta.

jap17

Kun jatkat matkaa Lammassaaresta eteenpäin pitkospuita pitkin, tulet Kuusiluotoon, jossa on kesäaikaan lampaita. Siksi aita ja portti.

jap18

Kalliolla on kiva syödä eväitä tai grillata omia ruokia siellä olevalla pallogrillillä. Kallion korkeimmalta kohdin näet vastapäisen Kalasataman. Hauska ristiriita ihanan luonnon ja tiuhaan rakennetun betonirakennusten välillä.

Olen niin innostunut näistä kauniista maisemista, että päätin ottaa tavaksi käydä viikonloppusin paikoissa, joissa en ole ennen käynyt. Metsää, maisemaa ja luontoa on reiteillä oltava ja sitähän pääkaupunkiseudultakin löytyy yllättävän paljon. Arki kun sujuu pääosin kaupungin hulinoissa asvalttiviidakossa.

Sini

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *