Älä pese kangaskenkiä piloille

Pesetkö kangaskengät pesukoneessa? Ainakin monella on suuri houkutus tunkea ne konepesuun sen sijaan, että hinkkaisi niitä käsin. Miten sitten kangaspopot saisi pestä?

Pese likaiset kangaskenkäsi, sillä lika ei tee niille hyvää.

Jos haluat kenkien säilyttävän muotonsa ja liimauksensa, ei kannata laittaa niitä pesukoneeseen. Konepesussa liimaukset ja pohjat voivat vaurioitua niin, että pohjat mahdolliset halkeavat seuraavalla käyttökerralla – ja sellaistahan ei kukaan korvaa. Samoin kenkien muoto voi kärsiä koneellisessa pesussa. On hyvin harvinaista, että kengille sallitaan pesukoneen käyttö.

Ennen pesua puhdista popoista irtolika ja hiekka harjaamalla. Nappaa pois myös nauhat ja pohjalliset.

Liuota pesuveteen pesuaine ennen kuin laitat kengät veteen, jottei pesuaine ei aiheuta värivaurioita. Älä liota, sillä pesun pitää olla nopea. Pitkiä vesikäsittelyt eivät tee hyvää. Hankaa kenkiä pehmeällä harjalla tai sienellä.

kangaskengät

Toinen vaihtoehto on, että valkoisille, todella likaisille kangaskengille teet valkaisuaineellisesta pesujauheesta ja vedestä tahnan, jota hankaat pehmeällä harjalla kenkiin. Superlikaisten kenkien puhdistuksessa voidaan käyttää myös ruokasoodaa (tilkka vettä, vähän valkaisuaineellista pesujauhetta ja ruokasooda sekoitetaan tahnaksi).

Kumiosat saat puhtaaksi ns. ihmesienellä.

Huuhdo hyvin.

Kuivata kengät huoneenlämmössä – ei siis lämpimässä saunassa tai patterilla. Liian nopea kuivuminen voi kutistaa kenkien kangasta. Jotta popojen muoto pysyy hyvänä, laita kenkien sisään valkoista paperia. Unohda sanomalehti, josta voi lähteä painomustetta. Ethän halua, että sukkasi tai jalkateräsi värjäytyvät seuraavalla kerralla.

Kaisa

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *