Nypyt pois neuleesta

Rakastan kashmirneuleita. Ne pitävät minut lämpimänä talvipakkasella, mutta myös muina vuodenaikoina, jos on viileää. Pidän niitä aina käsillä.

Kashmirkuitu on hyvin ohutta. Ulkoinen hankaus on sen pahimpia vihollisia. Sen vuoksi sonnustautuessani tällaiseen neuleeseen en käytä olkalaukkua, raapivia koruja tai istu tuntikausia auton turvavöissä ilman neuleen päälle laitettua takkia.

Silti tällaiseen arkaan neuleeseen tulee silloin tällöin nyppyjä, pillinkiä. Silloin en turvaudu ns. nypynpoistajaan, niihin patterilla käyviin laitteisiin, koska ne helposti leikkaavat kuidun pinnan rikki ja sen jälkeen nyppyjä tulee entistä herkemmin.

Muistelen kaiholla vuosikausia sitten Milanosta ostamaani kashmirneuletta, joka ei juurikaan nyppyyntynyt. Valitettavasti käytin sitä niin paljon, että kyynärpäät lopulta menivät puhki. Se oli aikoinaan kallis, mutta ihan superlaatua (kaiken lisäksi olen unohtanut neuleen merkin). Myös harmaa Repeat-neuleeni ei pahemmin nyppyynny, mutta saman merkin viime kevättalvella ostamani on nopeasti nyppyinen. Laatueroja siis löytyy saman merkinkin sisällä.

Käytän kashmirkampaa, jolla hellävaraisesti ”kampaan” neuleen pintaa – siis kuljettaen sitä nyppyjen kohdalla, en painaen neuletta. Kun en paina tätä ”rautaista kampaa” (siinä on metalliset väkärät) neuletta vasten, jotta vältän kuidun pinnan vaurioitumisen.

kashmirkampa

Kashmirkampoja myyvät monet vaatekaupat, joissa on myynnissä kashmirneuleita, mm. Stockmannilla tällaisia löytyy niin tavarataloista kuin verkkokaupastakin.

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *