Vappu Pimiä leipoo rennolla otteella

Vappu Pimiä tunnetaan juontajana, mutta sen lisäksi hän on tehnyt keittokirjoja. Uusin Vappu leipoo -kirja keskittyy Vapun rakkaimpiin leivontaohjeisiin.

Omien sanojensa mukaan Vappu ei ole pipertäjä. Tämä näkyy myös hänen leivonnaisissaan. Leivontakirjan myötä Vappu haluaa innostaa kaikkia leipomaan jotain, koska se on helppoa.

Kirjassa on noin 50 erilaista leivontaohjetta. Vapun sanojen mukaan hän ei ole keksinyt pyörää uudestaan, joten mukana on monta klassikkoa. Ohjeissa ei ole säästelty voita eikä sokeria eli tämä kirja ei ole -ton, -ton -kirja.

Lanseeraustilaisuudessa maistelin Vapun leipomuksia. Herkullisia makuja.

vappu ja kirja
Vappu oli tehnyt lanseeraustilaisuuteen mm. herkullisia, ohuita karjalanpiirakoita.

 

vappu ja viola
Kirjan kuvat otti Viola Virtamo, joka myös vastasi stailauksesta ja taitosta.

Kotona selasin Cozy Publisingin julkaisemaa kirjaa tarkemmin ja katselin ohjeita. Ne vaikuttivat mutkattomilta ja helpoilta. Yhtenä iltana sitten päätin testata paria ohjetta: ranskalaista tomaattipiirasta ja sitruunakakkua. Molemmissa ohjeissa oli jotain jännää: tomaattipiiraaseen laitettiin Dijon-sinappia antamaan potkua ja sitruunakakku (kuivakakku) kostutettiin sitruunamehulla. Molemmat leivonnaiset oli nopea ja helppo tehdä eivätkä ne vaatineet lukuisia kippoja ja erilaisia työvaiheita.

Alla olevissa kuvissa minun leipomukseni, jotka tein Vapun kirjan ohjeilla.

Tämä kirja on mielestäni hyvä lahjaidea vaikka nuorelle, joka on muuttanut pois kotoa tai myös vanhemmalle, joka on aina kaihtanut leipomista sen ”vaikeuden” vuoksi.

Hyviä leipomishetkiä!

Kaisa

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *