Hoitovesi on ihonhoidon hittitrendi juuri nyt, mutta mitä ihmettä se oikein on?

Hoitovesi, hoitoneste, vesiseerumi, kasvovesi – rakkaalla lapsella on monta nimea ja myös käyttötapaa.  Yhteistä kaikille on, että ne  kosteuttavat, raikastavat, virkistävät ja rauhoittavat ihoa nopeasti. Tuotteita kannattaa kokeilla juuri nyt täydentämään ihonhoitoa, kun iho alkaa tuntua ainakin pinnasta kuivalta ja kireältä.  

Vedet1

Jotta jutusta ei tulisi tolkuttoman pitkä, nimitän jutussa tuotteita yhteisellä nimellä eli hoitovesi. Sen tarkoitus on lisätä ihon kosteuden eli vesipitoisuuden määrää. Kosteutetulle iholle levitettävät voiteet tai seerumit imeytyvät paremmin kuin kuivalle iholle.

Kosteutettu iho näyttää myös täyteläisemmältä eli pulleammalta, jolloin pienet pintarypyt oikenevat ja iho näyttää siloisemmalta. Siis täydellinen tuote ikääntyvälle iholle!

Hoitoveden voi suihkia suoraan pullosta puhtaalle kasvojen, kaulan ja dekolteen iholle. Toinen vaihtoehto on lorauttaa sitä puhtaisiin kämmeniin ja painella kämmenillä iholle. Painelun myötä saadaan aktivoitua hieman ihon toimintoja.

Ja ainahan kosketus, omakin, tuntuu hyvältä.

Unohda siis vanha tapa eli vanulapun kostutus ja ihon pyyhkiminen. Uudet tuotteet toimivat paremmin ja tehokkaammin ilman vanulappua. Onhan kätevämpääkin levitellä tuotteita ilman turhia välineitä.

vedet4 (2)

Geelimäinen Lancôme Absolue Precious Cells Lotion -kauneusvesi täyteläistää ihoa ja jättää pinnan mataksi, 150 ml 100 e.

Vanhan ajan ruusukasvovettä muistuttaa ihanasti Damaskoksen ruusu-uutetta sisältävä luomulaatuinen Melvita Damask Rose Floral Water, joka tulee pullosta mukavan ohuena suihkeena, tuotteella on luonnonkosmetiikan Ecocert-sertifikaatti, 200 ml 20 e.

lierac (2)Lierac Hydragenist Hydratante Oxygénante Repulpante -hoitovesi sisältää muun muassa Damaskoksen ruusua ja hyaluronihappoa, 100 ml 26 e apteekeissa.

vedet6 (2)

Kevyenä suihkuava islantilainen Sóley Tonic Splash sisältää appelsiiniuutetta ja islantilaisia eteerisiä öljyjä, lupaa kosteuttaa, kirkastaa, rauhoittaa ja puhdistaa ihohuokosiakin, tässäkin on kiva suihku,  250 ml 38 e.

Männynkaarnauutetta, hyaluronihappoa ja lähdevettä sisältävä Lumene Sisu Urban Defense Lumenessence Lotion -kasvovesi kosteuttaa, vahvistaa ja suojaa ihoa myös ilmansaasteilta, viimeistelee ihonpuhdistuksen, 150 ml 25 e.

vedet5 (2)Clarins Super Restorative Treatment Essence -hoitovesi elvyttää, virkistää, pehmentää ihoa ja tasoittaa ihon pintaa, 200 ml 59 e.

Mineraaleja ja luonnollisen kaltaisia keramideja sisältävä Elizabeth Arden Ceramide Youth Restoring Essence  on vedenomainen hoitoseerumi, jota painellaan iholle kasvoveden jälkeen. Tuote antaa iholle välitöntä kosteutta, palauttaa kosteustasapainon ja hoitaa ihoa, 140 ml 49 e.

Sini

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *