Laadukkaita vaatteita Suomesta – AR by Anna Ruohonen

Muotisuunnittelija Anna Ruohoselle myönnettiin muutama viikko sitten arvostettu Kaj Franck -muotoilupalkinto. Anna ansaitsi sen. Hänen suunnittelemansa vaatteet eivät ole yhden sesongin tuotteita, vaan ne kestävät aikaa ja täyttävät myös vaativien naisten vaatimukset.

Anna Ruohosella on kaksi erilaista mallistoa: AR by Anna Ruohonen -valmisvaate- ja White Label -tilausmallisto. Valmisvaatemallisto tehdään Suomessa langasta alkaen. Vaatteissa on nähtävissä tiettyä klassisuutta, selkeää ja yksinkertaista graafisuutta ja ripaus pariisilaisuutta. Eikä ihme, sillä Anna asuu Pariisissa.

Annan suunnittelun missio on vaatteiden pitkäikäisyys,  kestävyys ja eettisyys. Nämä vaatteet eivät ole yhden sesongin tuotteita eikä niistä paljastu sesonki.

Anna Ruohosella on kaksi omaa kauppaa: Helsingissä Annankadulla ja toinen Pariisissa. Lisäksi vaatteita voi ostaa myös nettikaupasta annaruohonen.com ja jälleenmyyjiltä eri puolilta Suomea.

anna r mallinuket
Helsingin liikkeessä torsojen päällä pieni osa AR by Anna Ruohonen -malliston vaatteista.
anna r myymälä
Sinisiä ja herkkiä pastellisävyjä löytyy valmisvaatemallistosta – ja tietysti myös mustaa.

Kun Anna avasi liikkeensä Annankadulle, lehdistölle oli pienimuotoinen tilaisuus. Silloin Kaisa osti ensimmäisen Annan suunnitteleman mekkonsa. Se on ollut Kaisan luottovaate kaikki nämä vuodet: napakasta neuloksesta valmistettu, musta, hihaton mekko.

Koska me Naiselon kirjoittajat innostuimme Annan saamasta tunnustuksesta, pyysimme häneltä lupaa käydä kuvaamassa Annankadun myymälässä muutamia vaatteita.

Tilausmalliston tyylikkäässä mekossa on alaslaskettu vyötärölinja
Tilausmalliston tyylikkäässä mekossa on alaslaskettu vyötärölinja. (Oli muuten vaikea pysyä pystyssä liikkeen sovituskengillä, joissa on 10 cm:n, kapeat korot).

Sini mieltyi kuvattuihin housuihin, hameeseen ja laatikkopaitaan. Kaisa harkitsee kynähameen ja unelmankevyen mohairneuleennostamista. Ei muuta kuin säästämään!

Onnea vielä  kerran, Anna!

Sini ja Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *