Muista edes tänä vuonna: maailma ei lopu jouluun

Joulu on taas edessä ja paineet kasvavat. Tässä muutama asia, jonka viime joulu opetti – taas kerran.

1. Joulu ei merkitse seitsemän vuoden ydinlaskeumaa, mikä on hyvä muistaa ruokakaupassa. Monet kaupat ovat auki joulunakin ja viimeistään tapaninpäivänä voi ostaa lisää kinkkua ja porkkanalaatikkoa.

2. Jos laatikot eivät maistu, unohda ne. Säilytä maltti kaupan palvelutiskillä. Jos olet ostamassa graavilohta, ei ole pakko ostaa myös lohimoussea.

3. Kolmesataa grammaa on kolmesataa grammaa, vaikka myyjä kuinka odottaisi asiakkaan hyväksyvän suuremman ostoksen.

4. Jos sillit ja silakat eivät maistu, niitä ei tarvitse hankkia tai tehdä edes nostalgia syistä. Jouluaattona monet marketit myyvät suklaarasiat puoleen hintaan.

5. Suklaa on hyvää, mutta tuskin konvehteja tarvitsee koko rasiallista kerralla syödä.

6. Muutenkin joulukilot on helpompi välttää kuin myöhemmin karistaa.

7. Kun juokset hikipäässä joulun alla etsimässä lahjoja, muista että ostamasi lahjat ovat alennusmyynnissä jo heti pyhien jälkeen. Lahjoissa määrä ei muutu laaduksi. Lahjavuori on siltä ajalta, kun tavaroista oli pulaa.

8. Lahjahevosen suuhun ei saa katsoa. Viime joulun jälkeen bongasin tavaratalossa miehen, joka palautti ison läjän naisten yöasuja, alusvaatteita ja sukkia. Neuvo miehelle: anna tänä jouluna joululahjaksi avioero.

9. Lemmikit eivät osaa odottaa isoa läjää nameja ja leluja.

10. Ja lopuksi, joulukuusen kynttilät tuikkimaan ja pari tuikkua ikkunalaudalle. Kukaan ei huomaa, että joulusiivous on jäänyt tekemättä.

Irmeli Salo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *