Kirja, mielenkiintoinen joululahja

Moni saa kirjan tai kirjoja joululahjaksi. Minäkin saan ja usein ostan itse joululukemista. Jouluna on aikaa ja vireyttä keskittyä lukemiseen. Hektisinä työviikkoina lukemiseni rajoittuu pariin sivuun, joista vielä seuraavana iltana pitää ainakin toinen pitää lukea uudestaan, kun väsymykseltäni en muista lukemaani.

Nautin jo nyt tulevasta joulusta ja muutamasta ylimääräisestä lomapäivästä. Aion lukea, lukea ja lukea.

Jos et vielä ole ostanut itsellesi tai jollekin toiselle lahjakirjaa, tässä kolme erilaista.

Juha Heiskanen: Juha Muje Näyttämöllä ja kulisseissa, Docendo

kirjat muje

Pidän Juha Mujeen näyttelemisestä. Se on lähtökohta. Sen vuoksi suorastaan ahmin tämän Mujeen muistelmateoksen, jossa käydään läpi hänen lapsuuttaan, näyttelijävuosiaan ja nykyisiä, aktiivisia eläkepäiviä.

Mujeen tarinointia on kiva lukea. Voin suorastaan kuvitella hänen äänensä ja ehkä jopa ilmeensä, kun hän kertoo, miten hän 6-vuotiaana vuonna 1956 viihdytti kaverinsa isää laulamalla ”Embamboo tehdäänkö Kekkosesta luurankoo..” ja ”säesti” itseään haitarin virkaa tekevällä tyynyllä.

13-vuotiaana Muje on ollut jo todellinen konkariesiintyjä, joka on mm. juontanut muotinäytöksiä! Muje kertoo, että hän oli hoitanut homman ns. radioteatteriäänellä, joka ei muistuttanut hänen omaansa. Olisipa hauska ollut kuulla tuota ääntä. Millainenhan se oli?

Muje on hyvä tarinankertoja, ja toinen Juha, kirjan kirjoittanut, saa tarinat elävästi välittymään meille lukijoille.

Kiva kirja teatterista ja muistelmista kiinnostuneille.

Tarja Tuulikki Laaksonen: Kuka keksi haarukan – Arkiesineiden ihmeellinen historia, Minerva

kirjat haarukka

Kirjassa käydään läpi monien meille tavallisten esineiden historiaa, kerrotaan tarinoita ja faktoja näistä tavaroista tuoleista peileihin, hygieniatuotteista saksiin.

Minua kiinnosti ennen kaikkea pukeutumiseen ja kauneuteen liittyvät taustat, mutta olihan se mielenkiintoista lukea myös muiden tavaroiden taustoja.

Menneinä vuosisatoina jalat oli totuttu pitämään lämpiminä villasukilla – ihan kuin nykyisinkin. Villasukkia säilytettiin yöllä uuninpankolla. Me suomalaiset ja japanilaiset tepastelemme kotona sukkasillaan. Näin ei ole ollut aina. Kirjan mukaan 1920-luvulla ”hevosetkin nauroivat”, jos joku käveli sukkasillaan sisällä.

No, kukas se keksi sen haarukan? Siitä muuten ei ole tietoa.

Mielenkiintoinen kirja historiasta ja tavaroista kiinnostuneille.

Viola Minerva Virtamo: Vegebudjetilla, Cozy Publishing

kirjat vege

Vaikka olen sekasyöjä, syön mielelläni maukasta kasvisruokaa, mutta reseptivalikoimani näistä on niukka. Sen vuoksi tutkailin innostuneena Vegebudjetin reseptejä. Ne vaikuttavat mielenkiintoisilta ja riittävän helpoilta.

Kirjassa on kolmisenkymmentä pääruokaa, parikymmentä lisuketta ja tusinan verran leivonnaisia ja herkkuja. Aion kokeilla ensimmäiseksi halpis granolan tekemistä, samoin vegelasagne kiinnostaa.

Kirja on hyvä sellaiselle, joka aloittelee kasvisruokavalioon siirtymistä tai jolla kasvisruokaideat tyssäävät kasvissosekeittoon.

Kaisa

 

 

Kommentit (2)
  1. Hyvää joulua tyylikkäät naiset Kaisa ja Sini

    1. Kiitos, Jani-75. Sinulle myös hyvää joulua.
      -Sini ja Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *