Katso takaa, käännä nurin ja tutki vaatetta

Alennusmyynneissä ostoinnostus voi lähteä lapasesta. Silloin ei välttämättä tule pohdittua riittävän tarkkaan tuotteen tarpeellisuutta, soveltumista itselle puhumattakaan, että katselisi laatua. Käsi sydämelle: Kun ostat vaatteita, tutkitko sen koostumus- ja pesutietoja tai miten hyvin se ommeltu?

Olen vaateostoksilla todella tarkkana. Arvostan tarkoituksenmukaista laatua eli että vaate soveltuu siihen käyttötarkoitukseen, johon olen ajatellut sen.

Jos neuleessa nyppyjä jo siinä vaiheessa, kun se on vielä kaupassa, en edes koske siihen. Voin vain kuvitella, millaisena nyppykasana se on viikon käytön jälkeen.

Puseroita ostaessa katson erityisen tarkkaan pääntietä ja mahdollisia kauluksia. Nehän ovat koko ajan esillä. Jos trikoopuseron pääntie ei asetu kauniisti dekolteelle, ei se asetu sen kauniimmin pesujen jälkeenkään. Tai jos pääntien kanttaus on epäsiisti, sitä ei saa pelastettua millään (ellei peitä sitä aina huivilla).

Vältän harvasidoksista kankaista valmistettuja vaatteita, koska kangas ei pysy siistinä pitkään. Enkä mieti ostamista, jos vaatteessa on pölyä, toisten vaatteiden kuituja tms., koska sellainen vaate on kuin ”pölyimuri”, vetää kaiken irtonaisen itseensä. En kai halua olla täynnä pölyhiukksia tai koiran karvoja, jos jossain silitän koiraa.

pörröneule
Tällainen vaate soveltuu esimerkiksi teatteriin, mutta ei jokapäiväiseen käyttöön. Neulos on niin harvaa, ettei se pysy pitkään siistinä.

Vältän sellaisia tuotteita, joissa on vaikkapa neljää, viittä kuitua sekoitettu, koska kokemukseni mukaan niistä voi tulla ongelmia, esimerkiksi nyppyjä, koska käytössä ja huollossa kuidut voivat alkaa ”omaa elämäänsä”.

koostumuslappu
Kuutta kuitua samassa vaatteessa. Ei kiitos minulle.

Joitakin ystäviäni, jotka ovat olleet kanssani ostoksilla, huvittaa, kun käännän vaatteen nurin tai muuten tutkin, miten siististi se on ommeltu. Jos saumat ovat miten sattuu, vaate jää kauppaan.

anna r takki sisältä
Laatuvaatteen tunnistaa myös saumoista.

Jos tämän tutkailun jälkeen olen kiinnostunut vaatteesta, sovitan sitä. Katson tarkkaan, miltä vaate näyttää takaa, laskeutuuko se oikealla tavalla, asettuvatko hartiat oikealla tavalla – ja tietysti soveltuuko se vartalotyypilleni. Sitten vasta pohdin mahdollista ostamista.

Näin kriittisesti suhtautuen olen välttänyt tai ainakin minimoinut virheostokset.

Kaisa

 

Kommentit (2)
 1. Hilkka Hakola
  30.12.2017, 18:32

  No eiköhän nuo ole juuri sellaisia mitä suurin osa tekee ostaessaan vaatteita!

  1. Hei Hilkka, ainakin toivon, että ostaja katsoo vaatetta nurjalta yms. Valitettavasti olen kuitenkin huomannut, että yllättävän moni tutkii mahdollisesti vain jotain asiaa eikä esimerkiksi koostumustietoja.
   Onneksi sinä ilmeisesti kuulut tarkkoihin ostajiin.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *