Se näkyy naamasta, kun on saanut liikaa

Jouluna mässääminen ei kerrytä vain liikakiloja, vaan turvottaa myös kasvot.

Se näkyy naamasta, kun lakkaa saamasta. Näin lauloi armoitettu lauluntekijä Juha Watt Vainio aikoinaan. Mutta näkyy naamasta paljon muutakin kuin seksin puute. Naamasta näkyy sekin, kun on vedetty liikaa herkkuja ja juomia.

IMG_2450

Joulu ja vuodenvaihde ovat taas ohi ja monet tuskailevat pyhien aikana kertyneitä kiloja. Median osalta sykli on aina ollut sama. Ennen joulua lehdet pursuavat jouluherkkujen reseptejä ja tammikuussa alkaa ohjeistus siitä, miten joulukilot voi karistaa.

Nyt media on yllättänyt vääntämällä syyllisyysruuvia vielä kierrosta tiukemmalle. Pyhien aikainen mässäily kun ei näy vain lanteilla, vaan näkyy myös kasvoilla. Tuliko syötyä liikaa joulutorttuja, joissa lehdet tarjoilivat uutta vinkkiä käyttää luumumarmeladin sijasta vihreitä kuulia? Söitkö överit suklaista ja muista makeisista? Maistuivatko viinit, snapsit ja jouluoluet joka aterialla ja illalla vielä huikopalan kanssa? Oliko lehtien suosittelema kuohuviini niin hyvää, että pullo tyhjeni tuota pikaa ja sitä piti hakea uudeksi vuodeksi kaksinkertainen satsi

Eipä siis ihme, jos vaatteet kiristävät ja peilistä katsoo turvonnut ja harmaankelmeä naamataulu. Lehtien mukaan liika juominen, suolan, hötöhiilihydraattien ja sokerin yliannostus ovat varmimpia hehkeyden pilaajia. Tilanne vielä pahenee, jos sattuu nukkumaan vatsallaan.
Et voi syyttää kuin itseäsi, jos peilikuva pelottaa ja alennusmyynnit tarkoittavat kohdallasi uuden, kooltaan suuremman vaatevaraston hankkimista. Vai voitko?

Koska meitä on helppo syyllistää, heittäydymme tipattomalle, ryntäämme ostamaan jumppakortin ja varaamme kasvojen sarjahoidon kauneushoitolasta.”

Kyllä tässä median tarjonnassakin on kriittisen tarkastelun paikka. Varsinkin iltapäivä- ja naistenlehtien hyvinvointi- ja ruokaosioiden sisältö ovat kuin eri maailmoista ennen ja jälkeen joulun. Ennen joulua hehkutetaan yltäkylläisyyttä ja mässäämistä. Joulunpyhien jälkeen vuorossa ovat asketismi ja itsensä kiduttaminen nälällä ja ruumiinrääkillä. Koska meitä on helppo syyllistää, heittäydymme tipattomalle, ryntäämme ostamaan jumppakortin ja varaamme kasvojen sarjahoidon kauneushoitolasta. Ja inhoamme itseämme ja vannomme, että ensi jouluna syömme vain lanttulaatikkoa ja sitäkin ilman kermaa.

Rakas media, vähän enemmän armollisuutta. Vähintäänkin sen verran, ettei ensi jouluna tarvitse pelätä sitä, että joulumässääminen pilaa vartalon ja kasvojen lisäksi myös vaikkapa hiukset.

Irmeli Salo, kirjoittaja selvisi joulusta suhteellisen vähin vaurioin, ainakin omasta mielestään, mutta varmuuden vuoksi katsoo peiliin vasta helmikuussa

Kommentit (2)
  1. Hyviä pontteja, vaikka saahan sitä jouluna vähän paremmin ja runsaammin nauttia kaikesta 🙂 Mut hyvä vinkki on ks. peiliin tarkemmin vasta ensi kuussa 🙂

    1. Hei Arja, on tietysti totta, että tärkeämpää on seurata, mitä uudenvuoden ja joulun välissä nauttii kuin joulun ja uudenvuoden, mutta myös tuohon lyhyen juhlakauden herkutteluun tai jopa mässäilyyn on hyvä kiinnittää huomiota.
      Minä katsoin peiliin ja totesin, että nyt riittää yletön syöpöttely.
      -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *