Väljät vaatteet lihottavat?

Etkö ole tyytyväinen kroppaasi, kun keskivartalolle on kerääntynyt mielestäsi ylimääräisiä kiloja tai vatsasi pömpöttää liikaa? Turvaudutko silloin superväljiin, kiristämättömiin vaatteisiin? Eipä oikein kannattaisi.

Joululomalla pukeuduin mukaviin, kiristämättömiin ja ehkä vähän liian suuriin farkkuihin. Kun sitten vielä tuli mussutettua koko ajan jotain, milloin ruokaa, välipaloja, herkkuja, lasi viiniä jne. – tiedätte kyllä, millaista se on joulun ja uudenvuoden aikoihin, homma ei ole enää hallinnassa. Tämä väljät vaatteet ja jatkuva syöminen, on todella huono yhdistelmä.

vartalo piilossa
Mukavat ja ylileveät vaatteet voivat olla petollisia.

Kun sitten tällaisen jälkeen palaa arkeen ja normaaleihin työvaatteisiin, kaikki tuntuu ahdistavan. Sitten sitä turvautuu taas helposti niin väljiin vaatteisiin ja se on kohti uusia lisäkiloja – ja siitä se sitten jatkuu ja jatkuu. Pahimmassa tapauksessa sitä voi rynnätä alennusmyyntiin ja ostaa ”mukavan, kiristämättömän”, ehkä A-linjaisen ja aikaisempaa suuremman vaatteen.

Minä ”pakottauduin” heti uudenvuoden jälkeen kapeaan kynähameeseen, vaikka se tuntui ensin – ahdistavalta. Tunsin itseni hyvinsyötetyksi ”possuksi”.

Kaikkihan on ok, jos ne ”ylimääräiset” kilot eivät häiritse. Mutta jos et ole tyytyväinen, tee asialle jotain – äläkä käytä niitä väljiä ”turvavaatteita”, joiden vuoksi sentit pääsevät kasaantumaan. Jos vaate sopivalla tavalla myötäilee vartalon linjoja, tunnen pienen turvotuksen heti ja silloin toimin välittömästi jättämällä muutamaksi päiväksi ylimääräiset herkut ja juomat (tosin en juo lainkaan olutta ja viiniäkin harvakseltaan – ei edes viikoittain. Herkut ovat heikkouteni).

Korostan vielä, että EN tarkoita, että meidän pitäisi pukeutua liian pieniin vaatteisiin. Ei todellakaan. Enkä tarkoita sitäkään, että kaikkien pitäisi olla kokoa 36. Tämä vuodatus lähinnä siksi, että joulun jälkeen olen kuullut todella monen tuskailevan ylimääräisiä kilojaan ja etsineen kaapistaan aina vain suurempia vaatteita.

Toisaalta: olkaamme armollisia itsellemme! Niin minäkin olen, vaikka puoli sekunttia harmittelin pömpöttävää vatsaani.

Kaisa 

 

 

Kommentit (1)
  1. On totta, että mukava kuminauhavyötärö ON vaarallinen. Se kun ei anna mitään merkkiä siitä, mitä vyötäröllä tapahtuu! Ja yleensä se tapahtuma ei tarkoita salakavalaa laihtumista. Minulla on muutamat kuminauhavyötärölliset housut ja hame, mutta kun käytän niitä, yritän pitää huolen siitä, että en pidä niistä yhtäkään liian pitkään yhtäjaksoisesti (kokemusta siis on siitä, mitä tapahtuu) – muutaman päivän kuluttua on ihan hyvä kokeilla, menevätkö tavalliset hameet, housut ja ei-joustavat mekot mukavasti päälle. Kuminauhavyötärö on siis periaatteessa ihan jees (ja esimerkiksi matkustettaessa, kun pitää istua pitkään, tosi mukava), mutta samaan tapaan kuin herkut, säännöstellen. Samasta syystä en oikein tykkää leggingseistäkään, niissä on sama liian mukavuuden ongelma.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *