Keli viilenee, nyt on hyvä aika vaihtaa öljyt – iholle

Kirjoitin muutama vuosi sitten erääseen naistenlehteen öljybuumista ja hieman arvelin erilaisten ihon- ja hiustenhoitoöljyjen suosion olevan hetken humaus. Pieleenhän se arvio meni. Öljyt tulivat jäädäkseen, tosin tämänhetkisten öljyjen koostumukset ovat aivan toista luokkaa kuin tuolloin.

öljy5 (2)

Öljyt kuuluvat ihonhoitorutiineihini, mutta hiuksilleni ne eivät mielestäni sovi. Kampaus lätsähtää alta aikayksikön, sillä lyhyet kutrini ovat hennot ja ehkä hieman lasimaisetkin. Jos olisin pitkähiuksinen, varmaankin sivelisin öljyä latvoihin säilyttämään kosteutta ja antamaan kiiltoa.

Ihoni tykkää öljyistä. Käytän niitä kasvoille, kynsiin ja vartalolle. Sellaisenaan tai tuunaan voiteen sekaan. Öljyt hellivät ihoa myös puhdistuksessa,

Helpoiten öljy tuntuu imeytyvän hieman kostealle iholle. Ja tässä tullaankin kiinnostavaan asiaan. Osa haastattelemistani ihonhoidon asiantuntijoista tuhahtelee, kun hehkutan öljyjä. Heidän mielestään öljyt eivät voi imeytyä ihoon. Pohdin asiaa jo viime vuonna öljypostauksessai, jonka voit lukea  TÄÄLTÄ

Minulle riittää, että kutisevan kuiva ja ohut ihoni ei öljyilyn jälkeen enää kutise eikä pölise ja tuntuu pehmeältä. Kasvoilla, kaulalla ja dekolteella öljy hämää hieman myös juonteita. Näille alueille laitan öljyä illalla, iho on aamulla ihanan tuntuinen. Tosin etenkin paukkupakkasilla laitan aamulla ennen ulkoilua kasvoille vain öljyä. Voiteen levitän vasta ulkoilun jälkeen.

 

öljy4

Käytössäni on hyvinkin erilaisia öljyjä. Vaihtelen niitä fiiliksen mukaan. Kun haluan yhdistää öljyyn mieleen vaikuttavan tehon, valitsen öljyn, jossa on mukana aromaattisia, eteerisiä öljyjä. Kestosuosikkini vartalolle jo kohta vuosikymmenen takaa on Dr.Hauschkan Sitruunaruohoöljy. Se vaan tuoksuu niin ihana piristävältä ja raikkaalta ja sopii iholleni kuin naukutettu.

Kun kiirettä pukkaa eikä mieli tahdo rauhoittua, sivelen kasvoille Comfort Zonen Tranquillity Blend -öljyä. Sitä on myös vartalon iholle.

Jo vuosi sitten postauksessani ollut Infinaturan Cura Oil on päässyt oikeuksiinsa tänä vuonna, kun olen hoitant sillä polven pitkää leikkausarpea. Se on pysynyt notkeana ja pehmeänä.

Pidän myös öljypohjaisista kasvoseerumeista. Ne ovat uusi hitti ja niitä alkaa löytyä hiljalleen myös edullisemmista sarjoista. Niistä lisää myöhemmin.

Mitä mieltä olet öljyistä? Vai oletko koskaan edes kokeillut?

Sini

 

Kommentit (1)
  1. Olen joskus kokeillut, mutta sitten se on unohtunut jonnekin kaapin perukoille. Täytyykin taas näin talven kuivattamaa ihoa vähän helliä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *