Hyvät, pahat sukkahousut

Muutama päivä sitten Helsingin Sanomissa oli artikkeli sukkahousuista ja niiden heikosta laadusta, miten monet sukkikset heitetään roskiin jopa yhden käyttökerran jälkeen. Työkiireiden vuoksi tartun tähän vasta nyt, mutta tässä teille 4 vinkkiä, miten sukkahousut kestävät pidempään.

sukkahousuparit

Joo, on totta, että myynnissä on luokattoman huonoja sukkahousuja, mutta tarjolla on myös todella laadukkaita vaihtoehtoja. Tottakai nämä laadukkaat ovat kalliimpia kuin ne ”kolmen-euron-sukkikset”.

Sinä voit itse ainakin neljällä tavalla vaikuttaa sukkahousujen käyttöikään.

Käytän sukkahousuja lähes päivittäin, koska pukeudun usein hameeseen tai mekkoon. Minulla on käytössäni ”vuosikertasukkiksia” eli sellaisia, jotka ovat kestäneet jo useamman vuoden, sillä toimin ohjeideni mukaan.

1 Kastele uudet sukkahousut ja anna kuivua. Näin kuivuneet elastaanikuidut saavat kosteutta, eivätkä sukkikset rikkoudu heti puettaessa. Jos aikaa ei ole kastelemiseen, venytä uusia sukkahousuja varovasti.

2 Hoida jalkasi ja kyntesi niin, ettei niissä ole kovettumia, kynnet eivät ole liian pitkät eikä niissä ole lohkeamia. Jos sormien kynnet ovat pitkät, laita käsineet käteesi ennen kuin vedät sukkikset jalkaan.

3 Pue sukkahousut vuorotellen ja vaiheittain: ensin ensimmäisen jalan nilkkaan saakka, sitten toisen jalan nilkkaan, sitten pohkeisiin ja siitä vähitellen ylös. Älä kisko, vaan rullaa.

4 Ja sitten vielä ihan perusasiat: käytä oikeaa kokoa. Liian pienet sukkahousut hajoavat helposti haaroista. Ja muista pestä sukkahousut joka käytön jälkeen joko käsin tai koneessa käyttäen pesupussia.

 

sukkahousut korissa

Suurin osa sukkiksistani on mustia ja paksuja (paksut kestävät selvästi paremmin kuin ohuet ja ovat myös lämpimämmät) – ja merkkituotteita: suurin osa Wolfordia.

Kyllä, ne maksavat paljon, mutta hyvinhoidettuina ja oikeinkäytettyinä kestävät pitkään. Vanhimmat Wolfordini ovat ainakin viisi vuotta vanhoja – ja edelleen ilman reikiä tai silmäpakoja. Käyttökertaa kohti näiden kustannus on selvästi halvempi kuin halpistuotteiden. Kaapistani löytyy myös Falken, Oroblun ja muutamia Dimin tuotteita. Paksut sukkahousut kestävät selvästi pidempään kuin seitinohuet.

Kaisa

 

Kommentit (6)
 1. Ihanat sukkahousut 🙂

 2. Kyllä sukkahousut ihania on ja tykkään käyttää, melkein päivittäin. Mutta muitakin värejä on kuin musta ja ihonväri. Paksut sukkahousut kestävät minullakin kuukausia. Ja opaque sukkahousut myös useimmiten jalassa. Wolfordin sukkahousut tosiaan paljon kestävämpiä. Lähinnä niihin on tullut niitä langanvetoja sääriosaan. Kahdet ohuemmat sukkahousut olen saanut rikottua kunnolla, teräosasta. Noudatan kyllä sukkahousujen ”käyttöohjeita” tarkkaan ja ostan aina reilunkokoisia sukkahousuja.

  1. Hei Florafauna, kiitos kommentistasi.
   Todellakin sukkahousuissa on muitakin värejä kuin mainitut musta ja ihonväri. Nämä toimivat esimerkkeinä, koska monet suomalaiset suosivat näitä värejä.

   Sukkahousujen ikävät langanvedot syntyvät siitä, että neulokseen on tarttunut esimerkiksi sormus tai jokin muu epätasainen (vaikkapa hieman nirhautuneen puutuolin reuna)
   Kuten sinäkin olet huomannut: laatu palkitsee myös sukkahousuissa.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *