Neule on kevään ensimmäinen ostos?

Vaikka etelässä ei ole talvi oikein alkanutkaan, mieli halajaa jotain uutta, keväistä vaatetta. Kaupat täyttyvät toinen toistaan herkullisimmista kevätvermeistä. Ainut huono puoli on, että ihan niillä keveillä hepeneillä ei vielä pärjää. Käännän siis katseeni kevätneuleisiin. Niillä ehkä tarkenen.

Kävin läpi näytöskuviani ja hain neulemuotifiilistä.

Pörröisyys ja kolmiulotteisuus tuntuu houkuttelevalta. Pallokuosit ja -teemat ovat aina olleet mieleeni, vaikka yleensä suosinkin enemmän yksivärisiä vaatteita. Etsisinkö tällaisia (ks. alla olevat kuvat) neuleita ja kokeilisin, viihtyisinkö niissä? Ehkä en kuitenkaan tuollaista tupsuversiota. Sehän voi näyttää hieman hassulta takin alla – siis takin alta nousisi kohoutumia. Ei ehkä kiva.

neuleet-pallot
Vasen Anne Vest -mallistosta ja oikea Bitte Kai Rand -mallistosta.

Vaatekaappini värimaailma on tylsä: mustaa, harmaata, tummansinistä, valkoista ja korallinpunaista. Vaikka muodissa on nyt myös esimerkiksi keltaisen vivahteita, jätän ne muille. Joskus 20-vuotiaana ostin keltaisen ”taiteilijatakin”. Näytin siinä lähinnä sairaalta, ihan kuin olisi ollut syytä tilata ambulanssi. Tuollainen (ks. kuva alhaalla) vaate, jossa väri vaihtuu asteittain, voisi kuitenkin tulla kysymykseen. Tosin tunikapituisen jättäisin kauppaan. Kieltämättä tuo oikeanpuoleinen, keltainen neule (oikealla) näyttää herkulliselta, kutsuvalta.  Mutta järki sanoo, että unohda tuonvärinen. Tuo musta-valkoinen (keskellä) näyttää tutulta ja turvalliselta, etten sanoisi jopa mahdolliselta hankinnalta.

neuleet-keltaiset
Vasen Holzwiler, keskellä ja oikealla Munthe.

Nyt sitten kauppoihin etsimään!

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *