Lukijapäivän satoa vol 1: Osallistujat oppivat Raili Hulkkosen vinkeillä yhden värin silmämeikin

”Miksi laskeutuneille luomille pitäisi laittaa montaa luomiväriä, kun näkyvä osa luomea on niin pieni alue?”, hämmästeli Raili Hulkkonen Naiselo45+ -blogin lukijapäivien silmämeikkikoulun alussa. Aika moni osallistuja yllättyi, mutta myös koki helpotusta. Monivärinen luomimeikki oli koettu niin hankalaksi, että meikkaaminen oli jätetty kokonaan. 

Yllättävän harva osallistuja oli tottunut pohjustamaan silmäluomet ennen meikkausta. Raili kertoi pohjustuksen helpottavan meikkaamista ja pidentävän miekin kestoa. Hän näytti miten pieni pohjustusmäärä riittää ja miten se laitetaan.

Osa ensimmäisen lukijapäivän osallistujista oli kokeillut rajausten vetämistä, mutta osalle viivan saaminen aivan ripsien tyveen oli haasteellista. Railin näytti ja opasti kädestä pitäen, että jokainen lopulta onnistui tässä tärkeässä vaiheessa.

 

 

Silmien rajaaminen kehystää silmät ja antaa muodon. Siinä kannattaa olla tarkkana. Raili suositteli pientä levennystä ulkonurkkaa kohti. Kissanosto kulmissa kannattaa jättää nuoremmille, jos luomi jo lurpottaa alaspäin.

Rajaus ripsien tyveen, ihoa ei saa jäädä näkyviin rajauksen ja ripsien väliin. Clarins Khol Eye Pen -silmänrajauskynässä on reilusti väripigmenttiä ja se sopii myös sisärajaukseen. Kynällä on helppo tehdä leveämpikin rajaus.

 

Sitten vuorossa oli luomivärin levitys. Raili kehotti käyttämään yhtä tummahkoa sävyä koko liikkuvalle luomelle ja häivyttämään värin kohtisuoraan ylöspäin niin korkealle, että luomen pullea osa on tummana. Väri saa olla vahvin ripsien tyvessä.

Huomaatko eron, vasemmalla luomiväri jo häivyttää laskeutunutta luomea, oikealla vain rajaus.

Kaikilla ”rohkeus” ei riittänyt nostamaan luomiväriä luomipoimun yläpuolelle, joten monelle Raili näytti esimerkkiä toisen luomen osalta. Siten osallistujien oli helpompi tehdä toinen luomi valmiiksi ja verrata Railin täydentämää ja omaa meikkausta. Lähes kaikki hämmästelivät, miten ylös luomivärin pitää tullakaan, kun luomet ovat laskeutuneet.

”Katse kohtisuoraan, kun laitat luomiväriä”, neuvoi Raili. Levityksessä Duroyn pullea luomivärisivellin, apuna Duroyn meikkipeili.
Skål onnistuneelle silmien meikkaukselle!

 

Silmämeikin tekemisen lomassa Raililta sateli motkotusta ja neuvoja. Huutia tuli siitä, että moni jättää ihon kokonaan meikkaamatta. ”Mitä se sellainen peli on, eihän mikään silmä- tai huulimeikki näytä miltään kirjavaa ihoa vasten.” Ihon meikkaaminen on ykkösasia, siihen löytyy vaikka sävyttäviä päivävoiteita, jos meikkivoide on liian hankala.

Lue lisää lukijapäivistä aikaisemmasta postauksesta täältä.

Ensimmäisen päivän kampausvinkkejä seuraavassa postauksessa.

Sini ja Kaisa

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *