Lukijapäivän satoa vol 2: Näin saat kampaukseen kestoa

Kuten olimme aavistaneet, monelle lukijapäivään osallistuvalle kampauksen kesto oli haaste. Pirjo Honkanen tähdensi, että oikeiden muotoilutuotteiden ja -tapojen merkitys on suuri. Kampauksen kestoa ei ratkaise hiuslakka, vaikka moni niin luuleekin.

Pirjo piti osallistujille föönauskoulun, jossa hän kädestä pitäen näytti onnistumisen keskeiset niksit. Hän korosti, ettei märkiä tai edes pyyhekuivia puolipitkiä tai pitkiä hiuksia kannata lähteä föönaamaan harjan kanssa, koska kädet ehtivät väsyä ennen kuin hiukset ovat kuivat. Sitä vastoin pyyhekuivia hiuksia on hyvä puhallella föönin avulla ennen kuin ottaa harjan käyttöön. Lyhyiden ja lyhyehköjen hiusten alimpia hiuksia on hyvä puhallella föönillä hiusten leikkaussuuntaan ja päällimmäisiä hiuksia niin, että samalla toisella kädellä pöyhii niitä, jolloin niihin tulee ilmavuutta. ”Muista  aloittaa föönaaminen aina niskasta”, kehotti Pirjo.

 

Kun hiukset ovat lähes kuivat, aloitetaan hiusten muotoilu. Siihen tarvitaan föönin lisäksi  hyvä harja. Pyöröharja soveltuu lyhyille ja puolipitkille hiuksille. Harjan paksuus valitaan hiusten pituuden mukaan. Harjat Label.m.

 

Muotoiluraudan käyttö oli monelle osallistujalle jäänyt vähiin, koska sen käyttö ei ollut tullutkaan tutuksi. Pirjo muistutti, että muotoiluraudan pitää olla koko ajan liikkeessä, etteivät hiukset saa liikaa lämpöä eikä hiuksiin tule kulmia.

 

Pirjo opastaa, miten Remington Keratin Protect -sarjan muotoiluraudalla voi saada nostetta tai jopa kiharoita hiuksiin. Uutta oli kaikille, että rauta myös suojaa hiuksia käsittelyn aikana luovuttamalla niihin manteliöljyä ja keratiinia. Lämpötila ei pääse nousemaan liian korkeaksi, sillä rauta mittaa hiusten kosteuspitoisuutta kahdeksan kertaa sekunnissa ja muokkaa lämpötilaa sen mukaan.

 

Jos hiukset ovat suomalaisittain hennot, Pirjo neuvoi valitsemaan muotoilutuotteeksi volyymia ja rakennetta antavan tuotteen. ”Ja sitä pitää myös käyttää! Kaapissa siitä ei ole mitään hyötyä”, muistutti Pirjo.

Hiustyypillinen ja kampaukseen sopiva muotoilutuote on ratkaisevassa asemassa siihen, kestääkö kampaus. Ensimmäisenä lukijapäivänä hiusten muotoilussa käytetttiin Label.m -tuotteita.

 

Keskustelua käytiin, kuinka paljon mitäkin muotoilutuotetta käytetään ja mihin. Pirjo muistutti maltista. Tyvikohottajaa laitetaan hiusten tyveen. Rakennetta antava tuote karheuttaa hiuksia, jolloin kampauksesta tulee runsaampi. Rakenne- tai suolasuihketta suihkitaan hiusten koko pituuksiin. Hiuslakkaa suihkutetaan käsivarren päästä joko hiusten joukkoon tai viimeistelemään kampaus.

Pirjo opasti kädestä pitäen naisia myös tupeeraamaan hiuksensa.

 

Tupeeraus pysyy, kun suihkauttaa hiuslakkaa tupaaratun osion alapuolelle.

Pirjo kannustikin kokeilemaan erilaisia hiustenlaittotapoja. Aina ei kannata tyytyä siihen tuttuun ja turvalliseen. Esimerkiksi hiusten muotoilu taakse ja ylöspäin antaa tilaa kauniille kasvomeikille ja nostetta ilmeelle.

 

 

 

Tyytyväinen oppilas ja opettaja lukijapäivän jälkeen.
Kolme sukupolvea ja kaikki saivat itselleen sopivat vinkit.

 

Kaisa ja Sini

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *