Lukijapäivän satoa vol 3: Raili Hulkkosen vinkit nopeaan ja helppoon silmämeikkiin

Onko tässä nyt jotain pielessä, kun silmämeikki syntyykin vain muutamalla tuotteella? Mihin laitetaan vaalea valopilkku, mistä alan sivutummennuksen tai laitanko vaaleaa koko kulmakarvan alle?  Kysymyksiä oli paljon, kun sunnuntain lukijapäivän ryhmät aloittelivat silmämeikin tekoa. ”Miksi laskeutuneille luomille pitäisi laittaa montaa luomiväriä, kun näkyvä osa luomea on niin pieni alue?”, hämmästeli Raili Hulkkonen Naiselo45+ -blogin lukijapäivien silmämeikkikoulun alussa.

Raili kehottikin unohtamaan valopilkut yläluomelta ja keskittymään luomivärin tasaiseen levitykseen ja häivytykseen. Kulmia kohti häivytystä voi jatkaa vaaleammalla luomivärisävyllä. Myös punertavat sävyt kulmaluun alapuolella näyttävät raikkaalta. Sen sijaan vaaleat korostusvärit kulmaluulla Raili kehotti unohtamaan.

Sunnuntaina silmämeikit tehtiin Jane Iredale mineraalimeikeillä. Sarja on mineraalimeikkien pioneeri Suomessa. Meikkejä myydään kauneushoitoloissa, joissakin apteekeissa ja Hehku-myymälöissä.

 

Helpon silmämeikin ohjeet: ensin yläluomelle silmämeikinpohjustajaa, sitten rajaus yläluomelle aivan ripsien tyveen. Tummahkoa luomiväriä koko luomelle. Väri saa olla tummimmillaan ripsien tyvessä, siitä se häivytetään kulmia kohti. Nosta häivytys niin korkealle, että se peittää pullean, alaslaskeutuneen yläluomen, kun katsot käsipeilin avulla itseäsi suoraan edestä. Sitten kevyt rajaus alaluomelle ja ripsiväriä.

Jokainen sunnuntaipäivän osallistuja sai omakseen Ecotoolsin ekologiset bambusiveltimet ja pienen pussukan Jane Iredalen tuotteita.

Isommalla Ecotools-siveltimellä levitetään ja häivytetään luomiväri yläluomella, pienemmällä siveltimellä onnistuu esimerkiksi rajauksen tekeminen alaluomelle.

 

Käsipeili, joko tavallinen tai esimerkiksi 5 x suurentava on oleellinen apuväline meikatessa. Tarkastele meikkiä aina siten, että peili on kohtisuoraan kasvojesi edessä ja kasvot suoraan peiliin. Älä siis nosta tai paina alas leukaa.

 

Raili Hulkkonen suosittelee meikkaamisen aloittamista silmämeikillä. Näin ei haittaa, vaikka esimerkiksi luomiväriä tai ripsiväriä tahraantuu iholle. Riittää, että korjaa ylimääräiset pois. Luomenpohjustuksen jälkeen Raili opasti silmärajauksen tekemisessä.

Geelimäinen rajaus on hieman helpompi tehdä kuin ohut, nestemäinen. ”Kokeilkaapa myös värillistä rajausta. Esimerkiksi sininen rajaus raikastaa kivasti silmää”, hän opasti.

Liila Jane Iredale -rajausgeeli näytti todella upealta ruskeasilmäisellä.

 

Rajausgeeli on lasipurkissa, korkissa on rajaussivellin.

 

Raili opasti myös alarajauksen tekemisessä. Rajauksen voi tehdä rajausgeelillä tai luomivärillä. Molemmat kannattaa pehmentää siveltimellä.

 

Kokeilkaa rohkeasti,  ei hätää, jos väri menee hieman pieleen, aina voi pyyhkiä pois ja aloittaa uudelleen.

 

Ripsivärin levitystavasta keskusteltiin paljon. Samoin siitä, mikä laatu pysyy. Raili suositteli kaikille ainakin yläripsiin ripsiväriä. Alaripset voi jättää ilman väriä, jos ongelmana on se, että väri leviää pitkin poskia.

Yläripsiin ripsiväri levitetään aivan ripsien tyvestä latvoihin saakka. Voi kokeilla, tekeekö pieni sik sak -liike tyvessä ripset tuuheamman näköisiksi.

”Muistakaa, harja poikittain yläripsissä ja pystysuorassa, kun väriä levitetään alaripsiin.” Vedenkestävä laatu kestää hikoilua ja kyyneleitä, mutta saattaa levitä rasvoittuvalla iholla. Lämpimällä vedellä poistettava ripsiväri pysyy paremmin myös rasvoittuvalla iholla.

Muistathan, että jos käytät lämpimällä vedellä poistettavaa ripsiväriä, muu silmämeikki pitää poistaa silmämeikinpoistoaineella.

Jane Iredalen meikit aikoinaan Suomeen tuonut Pauliina Laramee toimi sunnuntaina Railin apulaisena opastaen tuotevalinnoissa.

 

Vaikka meikin yksinkertaisuus hieman hämäsi ja herätti epäluuloakin, lopputulokseen oltiin tyytyväisiä. Kovin moni kertoi, ettei ole meikannut silmiä siksi, että se on niin monimutkaista.

”Mistäs te niitä monimutkaisia ohjeita olette saaneet?”, Raili tivasi. Vast0uaksia oli monta: somesta, naistenlehdistä ja tavaratalojen meikki-infosta. Kannattaakin olla tarkkana, poimiiko ohjeet, jotka toimivat nuorella kimmoisalla iholla vai onko ohjeet oikeasti laadittu aikuisen, jo elämää nähneen kasvoille.

”Muistakaa, silmämeikkiä ei opi tekemään kuin harjoittelemalla! Ja loppuun vielä sama muistutus kuin lauantain ryhmällekin: kasvot kaipaavat tasoittavaa väriä ympäri vuoden. Älkää siis unohtako värillistä kasvo- tai meikkivoidetta. Se piristää ilmettä enemmän kuin huulipuna tai ripsiväri.”

Lauantain lukijapäivän kokemuksia löydät TÄÄLTÄ

Kaisa ja Sini

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *