Lukijapäivän satoa vol 4: Tuuheutta ja lämpöharjoja

Miten helposti saisi syntymään arkikampauksen? Entä miten laittaisin pitkät hiukset muutenkin kuin poninhännälle tai pitämällä auki? Mm. näihin kysymyksiin kampaajavelho Pirjo Honkanen vastasi ja opasti Naiselo45+ -lukijapäivän osallistujia.

Pirjo Honkanen näytti föönauksen suunnat.

Heti alkuun Pirjo muistutti, että hyvä föönaus on aina tarpeen, olivat hiukset lyhyet tai pitkät. Föönaus antaa hiukselle jäntevyyttä ja kiiltoa pintaan, kunhan föönaus kulkee oikeaansuuntaan. Varsinainen kampaus tehdään oikeilla ja laadukkailla muotoiluaineilla ja -välineillä. Niiden käytön opetttelua ei voi koskaan painottaa liikaa.

Monille hentohiuksille kampauksen avuksi on hyvä käyttää tyvikohottavaa tuotetta. Rakennesuihkeet saavat hiukset tuntumaan ja näyttämään paksummilta kuin todellisuudessa ovatkaan.

Toisen lukijapäivän kampauksissa käytettiin amerikkalaisen ammattilaisarja Joicon muotoilutuotteita. Edessä vasemmalla monia kansainvälisiä tuotepalkintoja napannut Body Shake Texturizing Finisher, joka antaa hennoille hiuksille täyteläistä tuuheutta.

 

Föönauksen, muotoiluraudan ja lämpöharjan harjoittelu vaati keskittymistä.

 

Lukijapäivän osallistujat pääsivät tutustumaan ja kokeilemaan myös  uutta Remington Keratin Protect Heated Barrel Brush -lämpöharjaa, joka kiinnosti suuresti. Pirjon mielestä se on oivallinen tuote hennoille, enintään puolipitkille hiuksille, jos haluaa luonnollisen lopputuloksen. Lämpöharja nousi osallistujien hitiksi, sillä sitä oli helppo käyttää ja tulosta syntyi.

Lämpöharjan metalliosa kuumenee ja hiukset kierretään harjan ympärille, annetaan olla tovi paikoilllaan ja harja vedetään pois. Kun harjan kiertää hiusosioon, joka on kohtisuoraan pois hiuspohjasta, harjalla saa myös tyvikohotusta suortuviin. HIukset pysyvät hyvin harjaksissa.

Pitkähiuksiset olivat kyllästyneet perinteiseen poninhäntään ja kaipasivat helppoja ja nopeita vinkkejä  hiusten laittamiseen. Pirjo opasti, kuinka sivuhiuksia voi kieputtaa itsensä ympärille ja samalla lisätä hiussuortuvia kieputukseen. Kun kaikki hiukset on kierretty, on kädessä  ”patukka”, joka on helppo kiinnittää pinneillä. Pirjo vinkkasi laittamaan pinnejä päällekkäin ristiin. Näin ne pysyvät napakasti paikoillaan.

Sama tehdään toiselle sivulle. Lopuksi takana olevat hiusten voi vielä kiepauttaa löysälle nutturalle.

Pirjo tähdensi, että kampaukset ovat nyt huolettomia ja hiuksia saa valua niistä poiskin. Kampaukset viimeisteltiin hiuslakalla, joka suihkutettiin reilusti pyöritellen käsivarren päästä. Kun on nähnyt hieman vaivaa kampauksen suhteen, ei sitä kannata päästää latistumaan hetkessä.

Lopuksi Pirjo muistutti, että kampauksienkin tekemistä kannattaa opetella. Samoin muotoilulaitteiden käyttämistä.

Sini ja Kaisa

PS. Oletko huomannut, että voit tilata Naiselo45+ -uutiskirjeen sivun alareunasta? Siten saat sähköpostiisi tiedon uusimmasta postauksestamme.

Kommentit (1)
  1. Tyylikäs nahkahame Pirjolla:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *