Oikea tyyny auttaa rentoutumaan ja nukkumaan

Oletko ostanut tyynyn, joka ei tunnukaan hyvältä käytössä? Minä ainakin olen! Ja vielä monta. Tyynyn ostamiseen pitäisi käyttää aikaa ja ajatusta.

Ensimmäiseksi pitää tietää, missä asennossa nukut. Minä nukun kyljelläni ja joskus vähän aikaa selälläni. Tämä kahdessa eri asennossa nukkuminen aiheuttaa oman haasteensa tyynylle. Koska käsitykseni mukaan nukun suurimman osan yöstä kyljellä, asiantuntija, Familonin brändijohtaja Sofia Björk, neuvoo valitsemaan kyljellä nukkumiseen parhaiten soveltuvan tyynyn.

Sitten pitää silmämääräisesti mittailla hartioitteni leveys. En ole kovin leveäharteinen, joten tyynykään ei voi olla kovin korkea. Muuten niska ja kaula ovat väärässä asennossa.

Tavoitteena on, että vartalo pysyy suorassa linjassa, eivätkä hartiat ja niska pääse lysähtämään, ja rinta pysyy avoimena. Näin asento on luonnollinen eikä muistuta kasaa tai munaa.

Tyynyn pitäisi tukea niskaa, asettua niskan kohdalle, ei hartioiden kohdalle.

Koska nukun kylkiasennossa, Sofia suosittelee, että laitan yhden tyynyn selän taakse pitämään selän oikeassa asennossa ja toisen tyynyt päällimmäisen käden alle ikään kuin halausotteeseen, jotta käsi voi rentoutua. Eikä tässä vielä kaikki. Neljäs tyyny olisi hyvä laittaa jalkojen väliin, polvien kohdalle, jotta kroppa tosiaan olisi suorassa linjassa. Jotkut käyttävät polvien välissä pitkulaista ns. poikakaverityynyä. Siis minulla pitäisi olla käytössä NELJÄ tyynyä! Hups, tuota en ole tullut koskaan ajatelleeksi.

Kyljellä nukkuessa olisi hyvä käyttää neljää tyynyä: yksi pään alla, toinen selän takana tukena, kolmannen päällä päällimmäinen käsi lepää ja neljäs jalkojen välissä pitämässä lantion suorana.

 

Olen muutaman kuukauden ajan kokeillut ja vertaillut erilaisia tyynyjä, kaivellut kaapistani aikaisemmin ostamiani tyynyjä, joista osa on jäänyt vähälle tai lähes olemattomalle käytölle. Ehkä ne eivät olekaan minulle sopivia? Siitä halusin ottaa selvää, kun testailin niitä.

Vanha, tuttu Tempur, tuntui aikoinaan hyvältä. Miltä se nyt tuntuu? Ihan ok, mutta ehkä Tempurini olekaan se paras vaihtoehto tai minun pitäisi kokeilla uutta Tempuria. Nyt kun olen kokeillut monia muitakin tyynyjä, huomaan, miten painava Tempur on.

Tätä Tempuria olen käyttänyt vaihtelevasti muutaman vuoden.

 

Familonin muotoillun tyynyn sivujen korkeutta voi vaihdella lisäämällä tai poistamalla täytettä. Tämä tyyny tuntui tukevalta. Tämä tyyny sopi minulle parhaiten, jos nukuin selälläni. Kun poistin sivujen täytelevyt, se toimi myös kyljellä nukkuessani.

Sleep Angel-tyyny tuntui ensin hyvin erikoiselta. Saumaton, vedenpitävä rakenne yhdessä patentoidun filtteriteknologian kanssa estää epäpuhtauksia pääsemästä tyynyn sisään. Näin tyyny säilyy pidempään käyttökelpoisena ilman homeiden kasvua estäviä kemikaaleja.  Näin ainakin luvataan. Tyynyn päällinen on muovimainen, ja tyyny painaa paljon. Iso koko myös aiheuttaa ongelmaa: kotoani löytyi vain yksi tyynynpäällinen, joka on riittävän suuri.  Tämä tyyny oli selvästi liian korkea minulle. Koska olin ostanut tyynyt kokeilematta, kärsin ”virheostoksen” nahoissani. No, siirsin tämän vierastyynyksi sellaisille, jotka tarvitsevat korkeamman päänalusen.

Sleep Angel -tyynyn päällinen tuntuu muovimaiselta.

 

Anne Kukkohovin Beauty Sleep -kauneustyyny vaikutti ennen kokeilua kaikkein erikoisimmalta. Se on pieni ja keskellä on ura, samoin etureunassa on painauma. Näiden ansiosta pää pysyy paikoillaan, kun se asettuu omaan ”pesäänsä”. Pieni koko aiheutti päinvastaisen ”ongelman” kuin Sleep Angelin kohdalla: kaikki tyynynpäälliset ovat liian isoja. No, toisaalta se on vain esteettinen haitta. Tyyny vaati muutaman yön harjoittelun ennen kuin pääni löysi oman, oikean asentonsa. Tyynyn muodon idea on se, ettei poskissa olisi aamulla ”tyynyn kuva” eli turhia painaumia. Aasiassa tällaiset kauneustyynyt ovat hitti.

Anne Kukkohovin Beauty Sleep on muodoltaan jännittävä.

 

Anne Kukkohovi tarjoaa nyt kaikille Naiselo45+ -blogin lukijoille 20 prosentin alennuksen (hinta normaalisti 149 e) tilattaessa sen verkkokaupasta   www.supermood.fi ja koodilla “BEAUTYPILLOW” (isolla, ilman lainausmerkkejä).  Nyt siis kannattaa tilata, jos tuo Beauty Sleep -kauneustyyny kiinnostaa.

Kaisa

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *