Suojaa kasvosi auringolta jo nyt – vältyt pigmenttiläiskiltä ja rypyiltä

Vaikka aurinko ei vielä polta, se buustaa jo ihovaurioiden syntyä. Jos sinulla on taipumusta couperosaan, pigmenttiläiskiin tai haluat pitää ihosi sileänä mahdollisimman pitkään, ota aurinkosuojat jo käyttöön. Ja nyt en puhu mistään meikkivoiteen 15 suojakertoimesta. Se ei riitä otsikossa mainittuihin ongelmiin. Se voi hieman jarruttaa ihon valovanhenemista eli rypistymistä.

Madaran voide on värillinen aurinkosuoja, Lancôme sävytetty värivoide, jossa suojakerroin 23, Vichyn aurinkovoide lupaa kampittaa myös pigmenttien ja ryppyjen muodostumista. Shiseidon voide hoitaa ja suojaa, samoin Bottega Verden aurinkosuoja.

 

Parasta olisi tietenkin välttää suoraa auringonpaahdetta, mutta eihän se ulkoilijalta onnistu. Mutta sivelepä kasvoille ennen ulkoilua voidetta, jossa on mahdollisimman korkea suojakerroin. Sellaisia löytyy kosteusvoiteista, primereista, meikkivoiteista ja varsinaisista aurinkosuojavoiteista.

Vaikka 30 tai 50 kerroin tuntuu huimalta, käytä niitä. Suojakerroin on laskettu sen mukaan, että tuotetta levitetään iholle 2 mg per neliösentti. Näin ollen kasvoille pitäisi levittää kerralla noin ruokalusikallinen. Tosiasiassa esimerkiksi suojakertoimellista meikkivoidetta tulee laitettua korkeintaan puolisen teelusikallista, jos sitäkään.

Näin luet suojakerrointa: SPF kertoo suojan polttavia UVB-säteitä vastaan, PA+++ kertoo valovanhentavien UVA-säteiden suojasta. Jos on mainittu vain SPF ja ympyröity UVA, niin UVA:n määrä on yleensä noin kolmannes UVB-kertoimen määrästä. Kuvan tuote sopii siis vallan hyvin ryppyjen vastaiseen taisteluun.

 

Älä siis hämää itseäsi, vaan kerrosta suojia vaikkapa laittamalla päällekkäin kosteusvoidetta, primeria ja meikkiä, joissa kaikissa on korkea suoja.

Tiedän kokemuksen kautta mistä puhun. Poskiani nimittäin jo koristaa kaksi tummaa pigmenttiläiskää.  Vain yksi kävelylenkki ilman suojaa riitti nostamaan ne esiin. Nyt en astu ulos ilman rakkaita viisikymppisiäni. Tee sinäkin samoin.

Sini

Tuotteet on saatu pr-toimistoista.

Kommentit (1)
  1. Hyvä ja ajnkohtainen juttu,, koska auringon aiheuttamat ihomuutokset on tosi yleisiä. uutta oli tuo voiteiden määrän käyttö. Täytyykin lähteä aurinkovoiden (+50) ostoksille. Kevättä kohti hyvillä suojakertoimilla, Artzu

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *