Tampereen lukijapäivä: Raili Hulkkosen 5 vinkkiä helppoon silmämeikkiin

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen on konkari, joka on vuosikymmenten aikana meikannut niin nuoria kuin vanhempiakin, julkkiksia ja ”taviksia”. Tampereen lukijapäivässä hän opasti osallistujia silmämeikin saloihin.

Raili antoi viisi käytännönläheistä vinkkiä lurpahtaneiden luomien meikkaamiseen:

1 Pohjusta. Silmämeikki kestää paremmin, kun pohjustat luomet silmämeikinpohjustustuotteella.

Painele pohjustusaine sormenpäillä tasaisesti koko liikkuvalle luomelle. Sormien lämpö auttaa tuotetta levittymään tasaisesti paikalleen.

 

2 Piirrä silmät esiin. Rajaa silmät vetämällä pienin vedoin viivat aivan ripsien tyveen. Älä yritä vetää yhtenäistä, pitkää viivaa. Se ei onnistu. Tee viiva vaikka pisteillä, jotka yhdistät toisiinsa. Rajaus tuo silmät esiin ja vie väsymyksen tiehensä.

Silmien rajaaminen vaatii keskittymistä. Rajaukset tehtiin Zuii Organic eyeliner -kynällä, joka liukuu hyvin luomella. Rajauksen päälle paineltiin vielä puuterimaista luomiväriä kiinnittämään ja pehmentämään rajaus. Jos kynärajaus tuntuu hankalalta, hieman helpompi keino on tehdä rajaus siveltimellä. Kostuta ohut rajaussivellin vedessä ja ota siihen hieman puuterimaista Zuii Organicsin luomiväriä.

 

3 Montaa väriä luomille? Luomi on niin pieni alue ja jos vielä luomet ovat laskeutuneet (kuten suurimmalla osalla aikuisilla naisilla), on turha yrittää löytää tilaa monelle luomivärille. Tumma luomiväri häivyttää laskeutuneita luomia ja niiden pulleutta. Zuii Organicsin solo-luomivärien värisuosikiksi nousi tummanvihertävä Mossa-sävy.

”Vaaleaa luomiväriä päivällä ja illalla tummaa? Miksi? Minulla ainakin luomet roikkuvat niin aamulla kuin illallakin”, totesi Raili Hulkkonen osallistujille, jotka kertoivat suosivansa vaaleaa luomiväriä päivisin.

Tarvittaessa Raili näytti, mihin saakka luomiväri on hyvä nostaa. Zuii Organicsin oma meikkitaiteilija Anna-Reetta Pitkäjärvi valvoi, että ohjeita noudatetaan.

 

4 Oikea asento, oikea sivellin ja oikea valo. Katso peiliin kohtisuoraan. Älä nosta otsaa, vaan pidä se rentona. Luonnonvalo on paras eli tule pois kylppäristä meikkaamasta. Levitä luomiväriä isolla luomivärisiveltimellä.

Peiliin katsotaan kohtisuoraan otsa rentona. Luksuksentuntua päivään toi raikas Mionetto Rosé Extra Dry -kuohuviini.

 

5 Nosta, häivytä ja viimeistele. Muista nostaa luomiväri luomivaon yläpuolelle. Häivytä isolla siveltimellä. Näin silmät näyttävät suuremmilta ja luomet vähemmän laskeutuneilta kuin jättämällä luomivärin pois tai laittamalla sitä vain luomivakoon saakka. Laita luomiväriä myös aivan alaripsien tyveen pienellä siveltimellä, jotta silmät näyttäisivät todellista suuremmilta. Tarvittaessa rajaa vielä uudestaan silmät. Laita ripsiväriä.

Silmiin on tullut uutta säihkettä, kun silmämeikki on valmis.

 

Zuii Organic -sarjan meikeistä löytyi jokaiselle mieleinen luomivärin sävy, sillä niitä on yhteensä kymmeniä. Ecotoolsin sivellinsetti sopii hyvin silmämeikin tekemiseen. Siveltimien varret ovat ekologista ja nopeasti uusiutuvaa bambua, metalliosat kierrätysalumiinia.

 

Sini ja Kaisa

Lue lisää Tampereen lukijapäivästä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *