Tampereen lukijapäivä, vol 3: 5 vinkkiä helppoon arkikampaukseen

Ovatpa hiukset suorat tai kiharat, lyhyet tai pitkät, pulmat ovat samat: kampaus ei kestä, vaan latistuu päätä pitkin. Oli siis aika päivittää, miten hiukset kannattaa laittaa ja mitä apuja millaisellakin hiustenmuotoilutuotteella ja laitteella saa.

Myös hiustenhoidossa oikeanlainen pesu ja hoito muodostavat kampauksen perustan. Jos hiuspohjassa on ongelmia, ne on hoidettava ensin kuntoon ja vasta sitten mietittävä kampausta.

 

Erikoisparturi-kampaaja Kimmo Alarotu ja parturi-kampaaja Susanna von Becker antoivat vinkkejä arkikampaukseen, Joico-muotoilutuotteiden ja Remington-hiuslaitteiden käyttöön.

1 Pesu Valitse sampoo ja hoitoaine  hiusten kunnon mukaan. Pese hiukset kaksi kertaa. Ensimmäinen pesu poistaa muotoilutuotteet, lian ja pölyn. Toinen pesukerta pääsee vaikuttamaan hiuksiin ja hiuspohjaan. Kannattaa muistaa, että myös sampoissa on hoitavia ja kosteuttavia ainesosia. Pesun jälkeen malta huuhdella hiukset huolella, ettei pesuainetta jää ärsyttämään hiuspohjaa. Tämän jälkeen laita hiuksiin joko poishuuhdeltava tai hiuksiin jätettävä hoitoaine. Sitä tarvitaan aina eli jokaisen pesun jälkeen.

2 Lämpösuoja Tarvitset sitä aina, jos kuivaat hiukset föönillä tai muotoilet kuumilla laitteilla. Voit laittaa lämpösuojan myös kuiviin hiuksiin, jos muokkaat eilispäivän kampausta uuteen uskoon vaikkapa muotoiluraudalla tai lämpörullilla. Lukijapäivässä osallistujat suihkauttivat kuhunkin hiussuortuvaat  ensin Joicon lämpösuojaa.

3 Muotoilutuote Muotoilutuote antaa hiuksiin rakennetta, siis esimerkiksi lasimaisiin hiuksiin karheutta. Tämä helpottaa kampauksen tekoa ja pitoa. Laita tyvituotteet nimensä mukaan hiusten tyveen. Muotovaahdon voit laittaa tyvestä latvaan.

Kokeilimme Joico-ammattilaishiussarjaa. Vihreään Body Shake -suihkeeseen tykästyttiin joukolla. Eikä ihme, tämä tuote on palkittu useassa naistenlehdessä ympäri maailman vuoden parhaana muotoilutuotteena.

 

4 Muotoilu Vasta nyt on hiusten muotoilun aika. Lukijat opettelivat erilaisten muotoilulaitteiden käyttöä. Hentohiuksiset tykästyivät kovin lämpörulliin, jotka oli pienen harjoittelun jälkeen tosi näppärää kietoa hiuksiin.

Moni lukijapäivän osallistuja halusi kokeilla Remingtonin lämpörullia.

 

Pitkätukkaisten mieleen oli kiharapuikko. Ensin lämpöhanska toiseen käteen, sitten vain suortuva kiepille kiharrustikun ympärille.

 

Lämmönsäätö kannattaa tarkistaa aina ennen laitteen käyttöä. Kimmo suositteli korkeintaan 170-180 astetta.

 

Miten onnistuu hiusten letitys?

 

Susannan hiuksissa oli kaunis letti, jonka tekoa hän opetti kärsivällisesti.

5 Viimeistely Hiusten pöyhiminen unohtuu usein. Kun hiukset on muotoiltu, avaa kiharat sormin. Tyvi kohoaa hyvin, kun pään kippaa alaspäin ja pöyhit sormin hiusten tyveä.

Viimeistelysuihketta voi laittaa myös pää alaspäin.

 

Lyhyempiin hiuksiin kokeiltiin myös hiuspuuteria, jolla saatiinkin hyvä kohotus.

Kauniskaan kampaus ei kestä, jos sitä ei kiinnitä viimeistelysuihkeella, kansanomaisesti sanottuna hiuslakalla. Satesena päivänä kannattaa suihkauta hiuksiin kosteudelta suojaavaa lakkaa.

Kimmo muistutti, että muotoilusuihkeet ja hiuslakat suihkutetaan käsivarren päästä, jotta hienojakoinen suihke saa laskeutua tasaisesti hiuksiin. Js suihkutat liian läheltä, tuote kasautuu vain yhteen kohtaan.

 

Kaisa ja Sini

Lue myös Tampereen lukijapäivän fiiliksiä ja Raili Hulkkosen silmämeikkivinkit.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *