Tampereen lukijapäivä vol 2: 5 vinkkiä ihonhoitoon

Yllättävän harva Tampereen lukijapäivän osallistujista käytti kasvonaamiota. Hair Garagen kosmetologi Kirsi Lahti opetti kädestä pitäen, miten päivittäisen ja viikottaisen ihonhoidon rutiinit otetaan haltuun.

1 Puhdista. Puhdista kasvojen iho aamulla ja illalla ihotyypin mukaisella puhdistustuotteella. Vesi ei riitä viemään iholta rasvaa, likaa, epäpuhtauksia ja meikkiä. Vaikka et meikkaisikaan, puhdistuksesta ei laisteta.

Osallistujat oppivat puhdistamaan ihonsa oikeaoppisesti. Ensin valittiin ihotyypin mukainen puhdistusaine, jota pyäriteltiin kasvoilla hellävaraisesti. Puhdistusaine pyyhittiin pois kasvoilta lämpimillä pyyhkeillä.

 

Geelinäiset puhdistustuotteet sopivat lähnnä sekaiholle, sillä ne sisältävät usein kuorivia ainesosia.  Herkkäihoisten ei ole hyvä käyttää sellaisia puhdistustuotteita. Maitomaiset putsarit toimivat hyvin esimerkiksi pintakuivalle ja normaalille iholle. Puhdistusvaahdot sopivat mm. keski-ikään ehtineiden iholle. Jos kasvoilla on voimakas meikki, puhdista iho kaksi kertaa. Silloin pyyhe ei likaannu, ja iho on varmasti puhdas. Jos kasvoilla on pigmenttimuutoksia, lievästi kuorivat puhdistustuotteet ovat hyvä vaihtoehto.

2 Viimeistele kasvovedellä. Päätä puhdistus aina pyyhkimällä kasvot kasvovedellä kostutetulla vanulapulla. Kasvovettä voi käyttää myös esimerkiksi jumpan jälkeen raikastamaan ihoa.

Mikä kasvovesi sopisi minulle?

 

3 Seerumia ja voidetta. Käytä aamuin illoin seerumia ja kasvovoidetta, kevyttä päivä- ja täyteläisempää yövoidetta tai ns. 24-tunnin -voidetta. Ota pisara seerumia kämmenelle ja lämmitä se käsien välissä ennen kuin levität seerumin puhtaille kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Tämän jälkeen ota pieni määrä voidetta, lämmitä sekin käsien välissä ennen kuin levität kasvoille, kaulalle ja dekolteelle.

On turha sanoa, että ei ole aikaa naamiolle. Sen vaikutusaikana voi syödä vaikka aamiaista”, sanoo kosmetologi Kirsi Lahti.

4 Kuori. Kuori kasvojen, kaulan ja dekolteen iho viikoittain tai joka toinen viikko. Siten saat kuolleen ihosolukon pois, ja ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin.

5 Helli naamiolla. Käytä kasvonaamiota vähintään viikoittain. Vaihtoehtoja on paljon: puhdistavaa, kiinteyttävää, heleyttävää jne. Valitse naamio sen mukaan, mitä ihosi kaipaa sillä hetkellä. Jos on vaikkapa tärkeä meno ja haluat ihon näyttävän hehkeältä, kokeile vaikkapa tuhkimonaamiota. Sellainen löytyy esimerkiksi Exuviance-sarjasta.

Happinaamio kupli mukavasti kasvoilla ja laittoi vipinää nestekiertoon.

Naamion aikana voit puuhastella arkiaskareita, syödä aamiaista tai vaikka vain nauttia.

Kosmetologi Kirsi Lahti työskentelee Hair Garagessa olevassa kauneushoitolassa Exuviance-ammattikosmetiikkasarjalla, jota myös kuluttajat voivat ostaa hoitolasta.

 

Kirsin opit vakuuttivat, eikä ihme, hän on toiminut aiemmin myös kosmetologikoulussa opettajana. Jokainen osallistuja kehui ihonsa tuntumaa, sileyttä ja hehkeyttä. Etenkin naamioihin ihastuttiin joukolla.

Sini ja Kaisa

Lue lisää Tampereen lukijapäivästä,  Raili Hulkkosen silmämeikkivinkit ja vinkit arkikampauksen tekoon.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *