Tehtäiskös jotain, mentäiskö vaikka Tallinnaan?

Vieläkö muistatte pitkän harmaan ja sateisen kauden tänä keväänä? Tuntui, että harteilla olisi  ollut ylimääräinen painolasti, teki mieli vain kääntää sohvalla kylkeä. Niinpä ehdotin miehelleni pikapiipahdusta Tallinnaan. Houkuttelin häntä hyvällä ruualla – ja tietenkin seuralla, joka koostui vain minusta. Yllättäen mies suostui.

Matkasimme tällä kertaa Eckerö Linen laivalla, sillä pidän laivan pienehköstä koosta. Ensimmäistä kertaa meillä oli näin lyhyellä matkalla hytti. Oli varsin kätevää jättää päällysvaatteet ja matkavarusteet hyttiin ja lähteä laivakierrokselle. Olimme maksaneet parikymppiä ekstraa, jotta pääsimme lounge-tilaan. Siellä oli aamumatkalla tarjolla pientä suolaista ja makeaa, kahvia, teetä, virvokkeita ja tietenkin olutta ja viiniä.

Osa matkustajista näkyi kokoustavan, osa naputteli tietokonettaan. Me luimme aamun lehdet ja nautimme hetken joutenolosta.

Koska olin saanut lahjakortin Radisson Meriton Conference&Spa -hotelliin, yövyimme siellä. Hotelli on iso, mutta yllättävän rauhallinen. Hotellissa on myös suuri spa-osasto, joten jos olette isommalla porukalla menossa, niin täällä saattavat kaikki päästä yhtäaikaakin hoitoon. Myös fitness-osasto on iso. Itse asiassa Tallinnan suurin kuntosali on juuri tässä hotellissa.

Oli ihanaa vain haahuilla ja katsella kauniita kirkkoja ja rakennuksia.

Kävimme katsastamassa vanhan televisiotornin. Sinne huruttelimme paikallisbussilla. Ostimme ladattavan älykortin, jota vain vilautetaan bussissa tai raitiovaunussa. Tunnin voimassa oleva lippu maksoi 1,10 euroa, päivän kolme euroa. Kävimme myös Lennusadam-museossa ja ajelimme julkisilla kuin turistit konsanaan.

Kävin ensimmäistä kertaa Telliskiven alueella rautatieaseman takana. Alueella on paljon ravintoloita, kauppoja ja Balti Jaama Turg -torihalli. Sieltä löytyy kaikkea, herkkukaupoista antiikkitavaroihin. Yläkerrassa on panimoravintola, jossa on varsin kattava olutvalikoima.

 

Erillisissä pikkupuodeissa on paikallisia herkkuja. Lähdin hotellia kohti Muhu Pagaridin lämmin Muhu-leipä kainalossa. Se tuoksu!

Päivän kruunasi herkkuillallinen Parrot Minibar -ravintolassa, josta sain vinkkiä toimittajakollegoilta. Paikka on pieni, osoite Vana-Post 7, joten kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin. Asiakkaat olivat paikallisia, me ainoat turistit.

Sisäänkäynti on vaatimaton, olimme mennä ohi. Nimensä mukaisesti jo eteisessä on täytetty papukaija, runsautta, vehreyttä, värejä. Ravintolasalin perällä on valtavan kokoinen lintuhäkki, jonka sisältä menee kierreportaat alaspäin.

Avokeittiössä hääri testi-iltana kaksi intohimoisesti ruokaa laittanutta kokkia. Ruokalista oli jaettu kolmeen osaan, eli pieniä herkkuja, pienet pääruuat ja makeat syötävät.

Jokaisessa annoksessa on kaksi kappaletta, joten samaa ruokaa ei seuralaisen kanssa kannata valita, sillä näin pääsee maistelemaan eri makuja.  Pienet ruuat syötiin käsin, sitä varten tuotiin lämpimät pyyhkeet.

Pääruuat syötiin pinseteillä. Liekitetty tonnikala mango-ananaskastikkeella olis uskomattoman hyvää.

Jälkiruoka vei kielen mennessäään.

Ruokajuomaksi kannattaa ottaa drinkkejä, näin tarjoilija suositteli. Vaikka suositus kuulosti oudolta, tottelimme. Onneksi. Makuelämykset täydensivät toisiaan.

Tilasimme jokaisesta osasta kaksi annosta, joimme kumpikin kaksi drinkkiä ja lasit viiniä. Lasku oli noin sata euroa. En muista milloin olisin tähän hintaan syönyt näin ihanaa ruokaa.

Illan lopuksi paljastui minne kierreportaat johtavat. Alakerrassa on vanhan ajan salakapakka eli drinkkibaari. Sinnekin kannattaa tehdä paikkavaraus, etenkin viikonloppuisin paikka on aivan täynnä.

Vuorokauden reissu katkaisi kivasti arjen harmauden. Päällimmäiseksi jäi edellä kuvattu ravintolareissu. Pakko päästä uudelleen herkuttelemaan.

Sini

Lisää Tallinnavinkkejä Kolme kiinnostavaa kohdetta Tallinnassa

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *