Millainen on työuskottava hellepäivän asu?

Tapasin yhden ystäväni ja hän tuskaili, miten pukeutua helteellä töihin niin, että kuitenkin olisi työuskottava. Vaikka pukeutuminen on vapautunut viime vuosikymmenten aikana, harvalla työpaikalla katsotaan suopeasti hellevetimissä esiintymistä. Tämä tietysti korostuu asiakaspalvelussa olevien kohdalla.

Mielestäni työhön pitäisi pukeutua kunkin työn mukaan. Ei olisi kovin uskottavaa, jos kenkäalan ihminen tepastelisi töissä ilman kenkiä. Tai lakitoimistossa työskentelevä sihteeri olisi pukeutunut kuin olisi menossa rannalle.

Materiaalivalinnoilla ja vaatteiden linjoilla on paljon merkitystä siihen, onko vaate miellyttävä hellepäivinä. Itse suosin luonnonmateriaaleja, koska ne hengittävät. Jos kuitenkin haluan vaikkapa polyesterihousut, niiden pitää olla väljät. Tiukat polyesterihousut helteellä olisivat todella ikävät: hiostaisivat ja tarttuisivat ihoon kiinni.

Onpa vaate mistä materiaalista tahansa, hyvin niukkalinjainen asu ei yleensä ole kaikkein mukavin, kun lämpötila kohoaa hellerajan yli. Sopivasti väljässä vaatteessa ilma pääsee viilentämään ihoa, eikä hiki kostuta vaatetta – ainakaan niin helposti kuin kapealinjaisessa vermeessä.

Helteellä niukkalinjaiset vaatteet eivät välttämättä ole miellyttävimmät. Näissä vaatteissa on sopivasti väljyyttä. Haalari ja mekko Bitte Kai Rand ja oikeanpuoleinen kokonaisuus Stine Goya.

 

Kun ulkona on helle, mutta työpaikalla puhaltaa ilmastointi, ihan hihattomissa vetimissä ei ole välttämättä miellyttävä työskennellä. Ainakin lyhyet hihat ovat silloin tarpeen, jos edes riittävät. Jos olen tehnyt töitä sellaisessa tilassa, jossa ilmastointi puhaltaa, olen ottanut mukaan ”turvaneuleeni” eli ohuen neuletakin, jonka olen laittanut sisällä päälleni.

Hihat vai ei? Kaikki aikuiseen ikään ehtineet naiset eivät halua liikkua julkisilla paikoilla hihattomissa. Silloin lyhyet hihat ovat hyvä ratkaisu. Bitte Kai Rand.

 

Tämän kesän helteissä olen sonnustautunut A-linjaiseen, puuvillatrikoomekkoon, jossa on lyhyet hihat tai väljiin kukkahousuihin ja läpikuultavaan silkkisifonkipaitaan (laitan alle topin!) tai väljiin, pallokuosillisiin neuloshousuihin ja trikoopaitaan.

Toivottavasti lämpimät säät vielä jatkuvat, että pääsen pitämään niitä vaatteita, joita viime kesänä ostin enkä kylmän sään vuoksi pitänyt.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *