Hullaannuttavat tuoksut

Tuoksut, parfyymit, eau de colognet ja niiden eri variaatiot, kuuluvat monen naisen arkeen ja juhlaan. Tuoksuherkkien kanssaihmisten vuoksi meitä muita on ohjeistettu käyttämään maltillisesti erilaisia tuoksuja.

Me varmaan kaikki tunnemme vähintään yhden, joka käyttää hajuvettä niin kuin hän olisi uinut siinä – liikaa. On tietysti suuri vaara, että oma nenä tottuu samaan tuoksuun ja siksi käyttäjä laittaa aina vain lisää ja lisää aiheuttaen muille vähintään päänsäryn, vaikka kanssaihminen ei olisikaan tuoksuherkkä. (Lue myös Sinin marraskuussa kirjoittama Tuoksuthan sinäkin maltilla -postaus).

En ole tiukkis tuoksujen suhteen – käytänhän itsekin niitä. Silti toivon, että työpaikoilla, teatterissa, konsertissa yms. me parfyymien käyttäjät emme kuitenkaan lotraisi niitä liikaa.

Olisi mielenkiintoista tietää, ovatko suomalaiset enemmän tuoksurajoitteisia kuin muualla maailmassa. Vaikka yhä useampi suomalainen käyttää useampia tuoksuja ja ne kuuluvat päivittäiseen käyttöön, olemme silti vielä kaukana muiden eurooppalaisten tuoksujen käytöstä. Teknokemian Yhdistyksen tilaston mukaan vuonna 2016 suomalaisten kosmetiikan kulutuksesta vain 4,3 % meni tuoksuihin, kun muissa EU-maissa luku oli 15,8 %. Totuuden nimissä on kuitenkin todettava, että tämä ei ole koko totuus, sillä luvussa ei näy tax-free-myynti. Ja mehän tiedämme, ettö moni meistä suomalaisista shoppailee kosmetiikkaa laivoilta ja lentokentiltä.

 

Keskellä Viktor & Rolf Flowerbomb Nectar jatkaa sarjan kukkaista maailmaa, EdP (83 e / 30 ml). Maison Margiela Replica -tuoksut ovat meillä suhteellisen uusi tuttavuus. Flower Market on täynnä kukkien terälehtien huumaa (89,90 e 100 ml). Guelain Aqua Allegoia Passiflora -tuoksun hedelmien ja kukkien liitto on raikas, EdT (79,90 e / 75 ml). Mon Guerlain Eau de Parfum Florale kesäinen jasmiinin ja laventelin liitto (76,90 e / 30 ml). Marc Jacobs Daisy Twinkle täynnä kukkia ja marjoja, EdT (75,90 e / 50 ml).

 

Minulla on useita tuoksupulloja, joista fiiliksen mukaan valitsen päivän parfyymin. Laitan tuoksua aamulla enkä lisäile sitä pitkin päivää. En suihkauta ainetta ylävartaloon, jotta nenäni ei tottuisi liian nopeasti tuoksuun. Lisäksi pidän tuoksuttomia päiviä, jolloin en koske pulloihin. Yksi ystävistäni on hyvin hajuherkkä. Jos tiedän tapaavani hänet, en pariin päivään käytä mitään tuoksuja, jotta hänen ei olisi niin vaikea hengittää.

On mielenkiintoista, miten tuoksumieltymykseni ovat vaihtuneet. Nuorena aikuisena käytin Guerlainin Shalimaria ja Madame Rochasia, molemmat ovat täyteläisiä, jopa tymäköitä nykymieltymyksiini nähden. Nyt suosin selvästi kevyempiä ja raikkaampia versioita.

Joskus nuoruusvuosina käytin Shalimar-tuoksua. Uskomatonta nuorelta naiselta! Se tuo mieleen parikymppisen Kaisan. Shalimar Souffle Intense EdP 119 e / 50 ml. Nyt olen tykästynyt Atelier Cologne Trèfle Pur -tuoksun raikkauteen (n. 200 e / 200 ml. Saman sarjan tuoksuja saatavan myös 30 ml nimellä varustetussa nahkakotelossa.

 

Tämän kevään parfyymit ovat kukkais-hedelmäisiä, kuten usein kesää kohti mentäessä. Ns. kevyet vesituoksut eivät ehkä ole aivan keskiössä. Toisaalta raikkautta on saatu sitrushedelmistä.

Issey Miyake Pure Nectar de Parfum on kevyt kukkaistuoksu (57 e / 30 ml). Shiseido Ever Bloom EdP on saanut innoituksen Japanista. Siinä tuoksuvat esimerkiksi ruusut, kirsikka ja appelsiininkukka (65,90 e / 30 ml).

 

Tom Ford Mandarino di Amalfi Acqua EdT on kuin raikas tuulahdus rannikolta (103,90 e / 50 ml). Giorgio Armani Si sai uuden kukkais-hedelmäisen Passione-version EdP (89,90 e / 50 ml)

 

Millainen sinun suhteutumisesi on tuoksuihin, käytätkö niitä päivittäin, silloin tällöin vai et käytä lainkaan?

Kaisa

puheenaiheet
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *